Lommel blijft in 1B na bibbermatch tegen Roeselare: "Nooit gedacht dat ik ooit zo blij zou zijn om Play-off 2 te spelen"

Sport | Lommel SK heeft zich vrijdagavond definitief verzekerd van een plaatsje in het komende Proximus League-seizoen. De Limburgers pakten het broodnodige puntje tegen rechtstreekse concurrent KSV Roeselare en veroordelen de West-Vlamingen zo tot de Play-downs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coach Peter Maes was vanzelfsprekend enorm blij met de redding van zijn team. "We blijven in 1B en dat is een heel belangrijke stap voor deze club. We hebben hier belangrijke fundamenten gelegd voor de toekomst. Bovendien mogen we aantreden in Play-off 2 en ik moet eerlijk zijn dat ik nooit gedacht had dat ik als coach zo blij zou zijn om in die Play-off 2 te mogen spelen."

De ontlading was dan ook groot na een heuse thriller tegen concurrent Roeselare. "Er stond heel veel druk op het team, maar ze hebben het toch over de streep getrokken. In de tweede helft waren er nog wel wat hachelijke situaties omdat iedereen dan al wat na begint te denken over de mogelijke situaties, maar we hadden zelf ook wel kansen om de match te beslissen."

Goed spelplan

Voor Roeselare wachten de Play-downs en dat zorgt natuurlijk voor heel wat teleurstelling bij coach Christophe Gamel. "We zijn enorm ontgoocheld. Ons spelplan zat goed in elkaar. We hielden vanachter alles goed dicht en we kregen voorin voldoende kansen om een goal te maken. We hebben alles gegeven, maar het is niet gelukt. Ik wil toch zeker ook nog wel de fans bedanken. Zij moesten meer dan drie uur in de bus zitten om hier te geraken en ons te steunen. Jammer dat we hen niet konden belonen met een overwinning."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top