Losada (Beerschot) start meteen psychologische oorlogvoering: "Fifty-fifty? Ik geef ons 13 procent kans"

Sport | De ontlading was enorm groot bij Beerschot VA na het behalen van de tweede periodetitel. De Mannekes wonnen met 0-2 op het veld van Lokeren terwijl concurrent Westerlo ten onder ging bij Union waardoor Holzhauser en co straks de deur richting promotie mogen open bonken tegen OH Leuven. Al schat Hernan Losada de kansen van zijn eigen team niet al te hoog in...

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Argentijn accentueerde na de match wel meteen het 'wij-tegen-de-rest-gevoel'. "Deze periodetitel is dik verdiend. We gaan voor de derde keer op een rij naar de finale en we moesten het de laatste weken tegen alles en iedereen opnemen. Wij komen uit het niets... niemand geloofde nog in ons. Maar we pakten in de tweede periode zes op zes tegen OHL en zes op zes tegen Westerlo en we zijn de beste thuisploeg van de reeks. We staan dus verdiend in de finale."

Toch wil Losada meteen in de rol van underdog kruipen in die finales. "De kansen fifty-fifty? Ik geef ons dertien procent kans! In de finale spelen we tegen een ploeg die sinds een maand of twee op haar website constant berichten zet over de promotie naar eerste en volgens mij zitten zij al in eerste klasse."

Over de match zelf kon Losada vrij kort zijn. "We hebben heel slecht gespeeld, maar slecht gaat ook. Het is de eerste keer dat we echt slecht spelen en toch winnen. We scoorden op de juiste momenten en we hielden voor de zoveelste keer een clean sheet."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top