Losada (Beerschot) blij met "overdreven verdiende zege"; Maes (Lommel) zag kansen op de driepunter

Sport | Beerschot VA kon zondag voor het eerst dit seizoen een achterstand ombuigen in een voorsprong en zo (ook al) voor het eerst dit seizoen een tweede opeenvolgende overwinning boeken. Beerschot blijft zo in de running voor de periodetitel terwijl Lommel op de slotspeeldag een rechtstreeks duel met Roeselare moet uitvechten om de Play Downs te vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hernan Losada was tevreden met wat hij gezien had van zijn team. "Het was overdreven verdiend om de drie punten te pakken. Iedereen heeft ongelooflijk veel gelopen en iedereen is blijven gaan tot de laatste seconde. Ook na de achterstand hebben we nooit opgegeven en zijn we met veel druk naar voren blijven voetballen. De fans waren ook direct mee in de match en ook dat heeft ons geholpen om de match over de streek te trekken."

Voor Lommel zat er op een bepaald moment een 0-2 voorsprong in, maar de Limburgers konden de match toch weer niet dooddoen. "In de eerste helft was het vooral overleven", stelde coach Peter Maes. "Maar in de tweede helft hebben we toch onze voet naast die van Beerschot gezet. Na onze goal bezorgden we hen twintig moeilijke minuten en hadden we hen eigenlijk dood moeten doen. Maar we misten weer wat creativiteit en wat rust in de zone van de waarheid. Desalniettemin hebben de jongens wel weer heel verdienstelijk gespeeld."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top