Lokeren speelt zorgen (even) van zich af op Schiervelde: "Aan iedereen laten zien dat we nog niet dood zijn"

Sport | Sporting Lokeren speelde zaterdagavond 2-2 gelijk in de degradatieclash tegen Roeselare. Hierdoor zijn de Waaslanders zeker van de laatste plaats én de daarbijhorende nadelen voor de Play Downs (eerste match uit en drie punten achterstand). Toch had coach Stijn Vreven niets dan lof voor zijn team.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik ben enorm trots op mijn spelers", vertelde de Limburger na de match. "Chapeau om in onze situatie toch zo'n match te spelen. Ook de supporters verdienen heel veel lof. Als je ziet hoe ze ons steunden bij ons vertrek op Daknam én dan ook nog eens hier op Schiervelde, dan kan je enkel stellen dat zowel de spelers als de fans er samen voor kunnen zorgen dat we niet degraderen. De manier waarop we hier speelden geeft ook hoop dat we straks niets kansloos gaan zijn in de Play Downs. Ik denk dat het belangrijkste feit van de avond is dat we aan iedereen laten zien hebben dat we nog niet dood zijn."

Dat zag ook Christophe Gamel, trainer van Roeselare én mogelijke opponent van Lokeren in de Play Downs. "We begonnen alweer katastrofaal aan de match. Daarnaast bleek ook weer dat we er niet in slagen om de sleutelmomenten in ons voordeel te doen kantelen. De jongens gaven alles en knokten alweer terug na een achterstand, maar we staan waar we staan omdat we mentaal toch vaak moeilijkheden hebben en omdat we matchen niet dood kunnen doen op de juiste momenten."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top