Underground: een spannende, aangrijpende dramaserie in Movies & Series

Series | Amerikaanse slaven, net voor de Burgeroorlog. En de Underground Railroad als ontsnappingsroute. Vanaf 1 maart in de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 1 maart kun je met de tv-optie Movies & Series kijken naar het eerste seizoen van Underground. Een must voor liefhebbers van spannende dramaseries met een brok geschiedenis.

Underground speelt zich af in de Amerikaanse staat Georgia, net voor de Amerikaanse Burgeroorlog.

De serie vertelt het verhaal van de slaaf Noah (gespeeld door Aldis Hodge), die op een katoenplantage werkt en smacht naar vrijheid. Hij begint een plan te smeden om te ontsnappen, samen met een aantal lotgenoten.

Een van hen is Rosalee (Jurnee Smollett-Bell), die in het “grote huis” werkt en nog een redelijk beschermd leven leidt dankzij haar moeder Ernestine (Amirah Vann), die aan het hoofd staat van de huishoudelijke slaven. Verder zijn er de predikant Moses (Mykelti Williamson), de timmerman Sam (Johnny Ray Gill) en Zeke (Theodus Crane), de sterke man in het plan.

Hun eerste taak: informatie verzamelen over de wereld buiten de plantagemuren. Hun ontsnappingsroute: de ‘Underground Railroad’, een clandestien netwerk van smokkelroutes en schuilplaatsen voor ontsnapte slaven die proberen te vluchten.



Verwacht je aan een spannende dramaserie die je meer dan eens naar de keel zal grijpen, vooral in de scènes over het geweld tegen slaven, en de onverschilligheid van hun eigenaren.

Het eerste seizoen van Underground telt tien afleveringen en is vanaf 1 maart te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Nog geen abonnement? Klik hier voor meer info!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top