Preview JPL 27: het uur van de waarheid

Jupiler Pro League |
De 27e speeldag is op twee vlakken interessant: enerzijds door twee topduels tussen ploegen uit de top 5 en anderzijds door duels met ploegen die aanspraak maken op play-offs 1 en met de drie ploegen die betrokken zijn bij de strijd om het behoud.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Standard-Antwerp: een explosieve opwarmer voor PO1
 
Standard pakte 4 op 6 tegen Club Brugge en Racing Genk. Een mooie buit vergeleken met wat Antwerp de voorbije twee weken kon rapen tegen deze twee ploegen: 1 op 6. Een vergelijking zegt natuurlijk niet alles, want de Great Old staat nog altijd 2 punten voor op Standard en kon zich ook kwalificeren voor de finale van de Croky Cup. Beide ploegen hebben ambitie en het wordt ook uitkijken naar het tactische duel tussen Preud'homme en Bölöni.
 
Moeskroen-Cercle Brugge: zijn mirakels dan toch de wereld niet uit?
 
Twee weken geleden leek Cercle al met anderhalf been in 1B te staan. Na een 6 op 6 lijkt de Vereniging herboren en is een mirakel niet langer uitgesloten. Om zich toch nog te redden moet Cercle winnen van Moeskroen, want daarna volgen nog wedstrijden tegen AA Gent, Club Brugge en Oostende, wedstrijden (toch in 2 van de 3) waarin het moeilijker wordt om punten te pakken. Maar ook voor Moeskroen kan zich nog een mirakel voltrekken. De Hurlus staan op de 10e plek van het klassement, maar wel nog maar op 5 punten van de top 6. Na de 6 op 6 en wedstrijden voor de boeg tegen Cercle, Eupen, Waasland Beveren en Antwerp, is de ploeg van Philippe Saint-Jean het zichzelf verplicht om er toch in te geloven.
 
Club Brugge-Charleroi: de topper tussen twee teams voor de top drie
 
De leider die de derde van het klassement ontvangt: een bijna perfecte combinatie voor een topper. Blauw-zwart staat autoritair bovenaan in het klassement, maar hoe fris zullen ze aan de aftrap verschijnen? Donderdag kruisen de troepen van Philippe Clement immers de degens met Manchester United in de Europa League. Kunnen de Carolo's daarvan profiteren? De Zebra's zijn buitenshuis bijzonder sterk: ze verloren maar twee keer op verplaatsing en blijven week na week verbazen.
 
Anderlecht-Eupen: The Same Old Song
 
Anderlecht maakt een van zijn slechtste seizoenen uit zijn geschiedenis mee en toch zit het nog altijd in de race om een PO1-ticket. Zaterdag verloren ze van KV Mechelen en leek alle hoop op PO1 verloren, maar zondag boden de verliespartijen van Zulte Waregem en Racing Genk toch nog een mogelijk redmiddel voor paars-wit. Zo lang er leven is, is er hoop. Kan de komst van Eupen de motor van Anderlecht opnieuw in gang krijgen? Toch wordt het opletten voor de Brusselaars, want de Panda's zijn in staat om zowel uitstekende als barslechte prestaties op de mat te leggen: Eupen is wellicht de meest onvoorspelbare ploeg van het seizoen 2019/2020.
 
Het programma van de 27e speeldag
 
Vrijdag 21/02
20.15: Kortrijk-Racing Genk (Proximus Sports 1)
Zaterdag 22/02
17.30: Standard-Antwerp (Proximus Sports 1)
19.45: Moeskroen-Cercle Brugge (Proximus Sports 3)
19.45: Oostende-SV Zulte Waregem (Proximus Sports 2)
20.15: KV Mechelen-Waasland-Beveren (Proximus Sports 4) 
Zondag 23/02
14.10: Club Brugge-Charleroi (Proximus Sports 1)
17.45: Anderlecht-Eupen (Proximus Sports 1) 
19.45: AA Gent-STVV (Proximus Sports 2)

Volg de Jupiler Pro League en de UEFA Champions League met de tv-bundel "All Sports".

Test de tv-bundel "All Sports" een maand gratis. Aan het einde van de testperiode wordt het abonnement automatisch verlengd en wordt het betalend. Niet overtuigd? Geen probleem, je kan op elk moment opzeggen via de MyProximus app. € 16,99 per maand na de proefperiode. Klik hier voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top