Ons elftal van de week speeldag 25

Sport | Wie dacht dat het niet nog spannender kon in de tweede periode had het mis. Met nog drie wedstrijden te gaan staan vier clubs gedeeld op de eerste plaats, de helft van de Proximus League dus.

Frustratie bij Hernan Losada bij het affluiten van Roeselare-Beerschot. De Ratten gaven een 0-1-voorsprong weg en verliezen dure punten in de strijd om de tweede periode. Met de rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Beerschot stond voor dankzij een doelpunt van Joren Dom en was aanvallend de betere ploeg. Roeselare had wel de eerste goede kans van de wedstrijd gekregen toen Rommens oog in oog kwam te staan met Vanhamel. Maar de middenvelder besloot op de Beerschotdoelman. Net na de rust kwamen de Ratten dicht bij de 0-2. Brogno knalde op doel maar Biebauw voorkwam de dubbele achterstand met een superreflex. Meteen daarna stond het zelfs gelijk. Nouri en Andzouana combineerden zich een weg door de Beerschotdefensie en Nouri werkte beheerst af. Het kon zelfs nog erger want Vanhamel kon later in de wedstrijd het schot van Zolotic maar net op de doellijn redden. Beerschot blijft dankzij het 1-1-gelijkspel wel eerste maar deelt die plaats met OH Leuven, Virton en Westerlo.

OH Leuven lijkt weer op het niveau van de eerste periode te komen. Zaterdagmiddag toonde de eersteperiodekampioen zich duidelijk de betere van Lommel. Leuven speelde zeer aanvallend en dat konden de vleugelverdedigers wel smaken. Vooral Duplus leefde zich aanvallend uit en zorgde met een assist bijna voor de 1-0. Augemon probeerde zijn voorzet met een halve volley binnen te schieten maar miste. Als aangever lukte het Aguemon wel. De linkervleugelaanvaller schilderde de bal op het hoofd van debutant Jan Van Den Bergh die de 1-0 binnenkopte. Nog voor de rust werd het 2-0. Tshimanga verdedigde goed vooruit, onderschepte de bal en plaatste de bal mooi in de benedenhoek. Het slotakkoord was er in de 90e minuut voor Perbet. De Franse spits deed zijn reputatie eer aan en werkte een voorzet van Mercier op zijn manier binnen. 3-0, en een duidelijk statement van OHL dat nu gedeeld eerst staat in de tweede periode.

Virton liet zaterdag opnieuw de kans liggen om alleen leider te worden. De Luxemburgers kwamen in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Union. De promovendus houdt de netten nu al vier wedstrijden op rij schoon maar scoorde weliswaar zelf maar drie keer. In de thuiswedstrijd tegen de Brusselaars kwam Turpel bijzonder dicht bij de 1-0. Na een mooie combinatie met Couturier knalde hij vanop afstand op de paal. Ribeiro Costa deed na de rust wel de netten trillen maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Union kwam aanvallend maar moeilijk uit de verf en mocht blij zijn met het doelpuntloze gelijkspel.

Ciara gooide eerst nog roet in het eten maar woensdagavond deden Westerlo en Lokeren het zelf stormen. De kansen waren talrijk aanwezig in het Kuipje. Van Eenoo tekende voor de eerste kans. Defourny flaterde op het schot van Van Eenoo maar kon zijn fout nog net op tijd rechtzetten. Even later stond hij wel goed paraat op het schot van Brüls en de rebound van Vetokele. Toch was het maar uitstel van executie want Brüls zorgde met een knap schot voor de 1-0. Vier minuten later stond het al 2-0. Dewaele liep goed in bij een vrijschop en trapte het leer tegen de netten. Benchaib bracht de spanning op het hafluur terug. De 21-jarige middenvelder bleef bijzonder kalm voor doel en bracht Lokeren terug in de wedstrijd. Abrahams wilde ook nog zijn doelpunt meepikken. De Zuid-Afrikaan werd eerst gestopt door Defourny maar even later wist hij de Franse doelman wel te kloppen. Westerlo leek de wedstrijd rustig uit te spelen maar een slechte terugspeelbal van Brüls werd onderschept door Beridze die de aansluitingstreffer op het scorebord zette. De zege kwam echter niet meer in gevaar en zo is Westerlo co-leider in de tweede periode.