OHL kan eindelijk nog eens hét paradepaardje uit de eerste periode evenaren

Sport | OH Leuven won zaterdag met sprekend gemak van een matig Lommel. De Leuvenaars grepen de Limbuirgse bezoekers meteen naar de keel en bouwden gestaag de voorsprong uit. Na 90 minuten stond er een duidelijke 3-0 op het bord. En het was vooral die nul die nog eens deugd deed in de Leuvense gelederen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was namelijk voor het eerst sinds de laatste speeldag van de eerste periode (8/11) dat OHL er nog eens in slaagde om achterin de nul op het bord te houden. Een schril contrast met de eerste helft van het seizoen waarin de Leuvenaars maar liefst zeven keer de nul hielden in dertien wedstrijden. De uitgestelde match tegen Union wordt dinsdag ingehaald.

Ook coach Vincent Euvrard was opgetogen met die eerste clean sheet sinds lang. "We zitten nu aan twee tegendoelpunten in drie matchen. Dan kom je aan ongeveer gemiddeld één tegendoelpunt per match en dat is het elan waarop we verder willen gaan."

OH Leuven kreeg in de eerste periode tien goals binnen in dertien duels terwijl Schuermans en co in de tweede periode al negentien goals slikten in elf duels.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top