De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

Sport | De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwamen iets oudere talenten terug naar Europa. Een overzicht van de opvallendste internationale wintertransfers.

Door MF

Deel dit nieuws

Paco Alcacer

Paco Alcacer verruilde Borussia Dortmund voor het Spaanse Villarreal. De reden van het vertrek van de Spaanse aanvaller is de komst van Erling-Braut Haaland bij Borussia Dortmund. De Duitsers zagen in het 19-jarige wonderkind de ideale spits en dus mocht Paco vertrekken. De Spanjaarden namen hem over voor zo'n 23 miljoen euro.

Steven Bergwijn

Het is niet echt een verrassende transfer, die van Steven Bergwijn. De vraag was eerder wanneer hij naar een topclub zou gaan. En het moment was dus deze winterperiode. In Londen tekende het 22-jarige talent een contract van 5,5 jaar. De Nederlander verlaat PSV en trekt nu het shirt aan van Tottenham, waar hij ploegmaat wordt van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.

Bruno Fernandes

Een transfer die ze in Manchester maar al te graag zien komen. Bruno Fernandes is dus uiteindelijk naar Engeland getrokken en dan nog wel naar Manchester United. Een overgang die menig United-supporter maar al te graag ziet, want de gewezen nummer tien van Sporting Lissabon zou Man U opnieuw moeten laten voetballen. En dat kan hij maar al te goed. Dat bewijst ook het bedrag dat de Engelsen voor Fernandes hebben neergelegd: 55 miljoen euro.

Yannick Carrasco

De enige uitleenbeurt in dit lijstje. En die wilden we u niet onthouden, want het is vrij opmerkelijk. Yannick Carrasco keert tot het einde van het seizoen terug naar de plek waar hij furore maakte: Atletico Madrid. Maar de relatie met enkele ploegmaats en vooral trainer Diego Simeone was niet meer wat ze moest zijn. Daarom vertrok Carrasco naar China. Nu keert hij dus terug voor een half jaar, al is de kans op een definitief verlengd verblijf wel groot.

Christian Eriksen

Een transfer die er al even zat aan te komen, die van Christian Eriksen. De Deense spelmaker trok deze winter de deur van Tottenham achter zich dicht en trok voor een bedrag van 20 miljoen euro naar Inter Milaan. Op zich heel weinig voor een speler van zijn kaliber. Misschien heeft zijn leeftijd er ook wel wat mee te maken (27), al zal de club van Romelu Lukaku zich daar weinig van aantrekken. Zijn relatie met José Mourinho was niet al te best en hij werd meteen gebombardeerd tot bankzitter bij de Spurs. Een transfer die de drie partijen enkel maar ten goede kan komen dus.

Gedson Fernandes

En deze transfer komt inderdaad ook Tottenham ten goede. Gedson Fernandes is een jonge spelmaker van 21 en wordt gezien als de vervanger van Eriksen bij de Spurs. De Portugees begon zijn carrière bij Benfica, waar hij zo goed als alle jeugdreeksen doorliep. Vorig seizoen verscheen hij dan in de basis en liet hij meteen grootse dingen zien. En deze winter kwam er dus de droomtransfer naar de Premier League

Erling-Braut Haaland

Mocht je afgelopen zomer nog niet van Erling-Braut Haaland gehoord hebben, geen probleem. Maar sinds de passage van Racing Genk in Salzburg is heel Europa in de ban van dit 19-jarige supertalent. In totaal scoorde hij al zes hattricks dit seizoen, waarvan één in zijn eerste wedstrijd voor Borussia Dortmund. Iedereen had gedacht dat Haaland in de Red Bull-familie zou blijven en naar Leipzig zou trekken, maar niets was minder waar. De Borussen kaapten Haaland voor de neus van iedereen weg en in zijn eerste twee wedstrijden - waar hij nota bene invaller was - scoorde hij al vijf doelpunten op een totaal van 56 minuten. Een gouden transfer van de Borussen.

Zlatan Ibrahimovic

Iemand die in dit lijstje absoluut niet mag ontbreken, is Zlatan Ibrahimovic. De inmiddels 38-jarige Zweed maakte deze winter de transfervrije overstap van Los Angeles Galaxy naar AC Milan. En ook daar blijft hij aan het kanon staan. In de beker zorgde hij voor een belangrijke treffer tegen Torino en ondertussen staat zijn teller in Italië al op twee doelpunten. In Milaan is hij nu ploegmaat van Alexis Saelemaekers.

Javier Hernandez

Javier "Chicharito" Hernandez heeft dan weer een opvallende keuze gemaakt. De 31-jarige aanvaller trekt weg uit Europa en gaat het mooie weer maken in de Verenigde Staten. Meer bepaald bij Los Angeles Galaxy. De ene ster - Zlatan Ibrahimovic - trekt weg uit de City of Angels en de andere komt in de plaats. De Mexicaan speelde tot voor kort nog voor Sevilla, maar verlaat na 9,5 jaar vol acties en doelpunten Europa. Hij speelde onder meer bij Manchester United en Real Madrid.

Dejan Kulusevski

Misschien nog niet de grote naam, maar wel één om in het oog te houden. Dejan Kulusevski verlaat Parma en trekt naar Juventus. De 19-jarige Zweedse flankaanvaller ontpopte zich in geen tijd tot de grote man bij Parma en dat is de Italiaanse recordkampioen duidelijk niet ontgaan. Parma mag zich wel nog tot het einde van het seizoen over zijn wonderkind ontfermen, maar vanaf 1 juli is hij definitief van de Oude Dame, die er maar al te graag van zal genieten. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top