De RIV4L College League is terug: de studentenstrijd barst opnieuw los

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een succesvol jaar 2019 is de RIV4L College League weer terug voor een ongelooflijk seizoen. Er zullen competities plaatsvinden op FIFA 20, League of Legends en… een nieuwkomer!

Wie zal EPHEC kunnen onttronen op Legends League of Jason “Ardixa” De Villers (ULB) op FIFA? De twee belangrijkste games zijn terug voor deze nieuwe editie van de RIVA4L College League (RCL) tussen 19 Belgische universiteiten en hogescholen. Nieuw dit jaar is Rocket League, dat Hearthstone vervangt. Wie wordt de nieuwe koning van het autovoetbalspel aan het einde van het seizoen 2020? Ongetwijfeld zal elke student zijn of haar eigen idee hebben…

Hoe zal dit allemaal verlopen?

De 19 esports-afdelingen van de betrokken scholen zijn verdeeld in twee groepen, A en B. Aan het einde van negen competitiespeeldagen verzilveren de twee beste teams van elke groep hun ticket voor de play-offs. De winnaars van de halve finales strijden onderling voor de titel op een groot offline evenement, waarvan de locatie en de datum nog bekend moeten worden gemaakt. Merk ook op dat de resultaten van de teams in de drie disciplines zullen worden samengevoegd voor een algemene rangschikking tussen de scholen. Het is een ranking die niet mag worden verwaarloosd, want de school die de meeste punten zal hebben verzameld, wint een belangrijke prijs: een volledig uitgeruste esports-ruimte, inclusief de nieuwste computers, consoles en goodies. Dit is een echt pluspunt voor scholen die een esports-programma willen uitbouwen.

Om de beloningen nog verder te verhogen, met meer dan alleen een titel, hangt een heel bijzondere prijs vast aan de competitie op LoL. Net als vorig seizoen krijgt het winnende team de kans om het tegen de beste Europese scholen op te nemen op de University Esports Masters in Madrid, Spanje! Er zal geen jaloezie zijn, want FIFA en Rocket League blijven niet achter. De winnaars op beide games winnen ook een ticket voor een groot internationaal toernooi in Europa. Dit zal zeker de interesse van een groot aantal deelnemers wekken…

Wanneer begint de RIVA4L College League?

Om de studenten de vrijheid te geven om hun ontmoetingen in te plannen volgens hun agenda, biedt de kalender hen verschillende wedstrijddagen per week aan. Zo moeten de wedstrijden van week 1 tussen 1 en 4 februari worden gespeeld. Week 2 wordt afgewerkt tussen 5 en 11 februari, en zo verder (zie kalender onderaan het artikel). U kan echter elke woensdag om 15u de RCL-show te volgen, een uitzending die een game zal bespreken met een analyse van de competitie. Afspraak vanaf vandaag, 5 februari, op een van de twee Twitch-zenders (zie hieronder) voor de openingsshow en de officiële lancering van de competitie.

© RIV4L College League

Hoe kan u de competitie volgen?

Sociale media, website, Twitch-kanalen in beide landstalen, niets wordt door de organisatoren aan het toeval overgelaten. Naast de Facebook-pagina en het Twitter-account, die al heel actief zijn met de presentatie van de teams en het programma, kunt u het klassement en de resultaten volgen dankzij de officiële RCL-website. En omdat ze alles uit de kast willen halen, kunnen Nederlandstalige fans de wedstrijden live volgen op het Twitch-kanaal Gamelux, terwijl Franstalige fans kunnen afstemmen op Tarmac, het esports-kanaal van de RTBF.

© RIV4L College League

De kalender

Matchweek 1 01/02 – 04/02
Matchweek 2 05/02 – 11/02
Matchweek 3 12/02 – 18/02
Matchweek 4 19/02 – 25/02
Matchweek 5 04/03 – 10/03
Matchweek 6 11/03 – 17/03
Matchweek 7 18/03 – 24/03
Matchweek 8 25/03 – 31/03
Matchweek 9 01/04 – 07/04
Play-offs 08/04 – 14/04

© RIV4L College League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top