R6S: nieuw team van Antoine Griezmann wint meteen twee keer

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de aankondiging dat ze hun eigen esports-organisatie zouden opstarten, hebben voetballer Antoine Griezmann en zijn broer niet lang getalmd met het aanwerven van spelers. De line-up mag er best wezen.

Het was afgelopen week groot nieuws! De voetballer van FC Barcelona besloot om een stap in het onbekende te zetten. In het verleden zagen we de Franse ster zijn doelpunten vieren met een Fortnite-dans en verklaarde hij zijn liefde voor videospelletjes. Het was dus niet onlogisch dat de speler via een korte video op sociale media de lancering van zijn eigen esports-team aankondigde.

Natuurlijk zal de voetballer, gezien zijn drukke agenda, enorm ondersteund worden door zijn broer Theo.

De broers willen zich mengen in verschillende games, zoals League of Legends, FIFA, Fortnite, Rainbow Six Siege en Counter Strike, en dus was de vraag voor welke discipline een eerste team werd aangetrokken. Maandag raakte bekend dat dit de FPS van Ubisoft is. Dankzij zijn bekendheid is Grizi Esport erin geslaagd om verschillende ervaren en erkende spelers uit de R6S-scene in te huren. Met leden die voor Vitality, Millenium, beGenius en Yunktis hebben gespeeld, hoeft het geen betoog dat het allereerste roster van de familie Griezmann niet veel moet onderdoen voor zijn concurrenten. De Fransen David “sNKy” Khalfa, Jordan “Quaal” Leroy, Nolan “Joghurtzz” Crouzery en Gaël “Liven” Gruyère zullen het basiskwartet van het nieuwe team vormen.

Het kwartet wordt tijdelijk aangevuld door Dimitri “Panix” De Longeaux. Hij neemt met het team deel aan de kwalificaties van de Challenger League. De voormalige BDS-speler staat blijkbaar nog steeds officieel onder contract bij zijn voormalige structuur en hij wil vooral zijn vrienden helpen in afwachting van een kans, verduidelijkt hij in een tweet.

Het nieuwe team kreeg echter geen tijd om te paraderen. Enkele uren, zelfs minuten, na de officiële aankondiging kende de nieuwe line-up zijn grote debuut tijdens de kwalificaties voor de komende Challenger League.

Het avontuur ging uitstekend van start met twee opeenvolgende overwinningen tegen We Are Alpha (7-3) en Team GamerLegion (7-1). Grizi Esport verloor zijn laatste wedstrijd van de avond echter met 4-7 tegen Silent Gaming.

Dat zijn respectabele resultaten voor de gloednieuwe organisatie. Het team staat momenteel, samen met een groot aantal andere teams aan het begin van deze competitie, op de 16e plaats. We zijn benieuwd hoe ze zullen evolueren. Fans van Grizi Esport kunnen het team dinsdagavond aanmoedigen tijdens het vervolg van de kwalificaties.

© Grizi Esport

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top