Lokeren sluit deal met Chinese investeerders: "Kunnen toekomst op financieel vlak zorgenvrij aanvatten"

Sport | Sporting Lokeren heeft vrijdag eindelijk tekst en uitleg gegeven over de nieuwe sponsor die de club financieel uit het moeras zou trekken. De Waaslanders maakten bekend dat ze in zee gaan met een Chinese investeerdersgroep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club meldt op de officiële website dat het 'een structurele en omvangrijke overeenkomst' afgesloten heeft met de Chinese groep Ke Hua Sports. De deal bestaat uit een wisselwerking waar alle partijen beter van willen worden. Hieronder vindt u de integrale mededeling van Sporting Lokeren.

De samenwerking zal activiteiten in beide richtingen ontwikkelen waarbij talentvolle Chinese jongeren voor korte en langere termijn naar Sporting Lokeren zullen afzakken. Anderzijds wordt Sporting Lokeren het instrument om Europese voetbalexpertise en knowhow in China verder uit te rollen. Vooral de jeugdwerking van Sporting Lokeren enerzijds, en de achtergrond van Louis de Vries m.b.t. het opleiden en doorgroeien belangrijk, internationaal doorgebroken Belgische voetballers en zijn activiteiten uit het verleden in het Chinese voetbal anderzijds waren bepalend in de keuze voor Sporting Lokeren

Dit wordt ondersteund door een aantal Chinese bedrijven die op deze manier hun merkbekendheid in Europa willen versterken. Een officiële delegatie o.l.v. Mr. Hao, was afgelopen week in Belgie en in Lokeren, waar ze op het stadhuis door de burgemeester en schepenen werden ontvangen. Deze week werd de laatste hand gelegd aan de samenwerkingsovereenkomsten.

Door deze samenwerking kan Sporting Lokeren de toekomst op financieel vlak zorgenvrij aanvatten en de club in alle geledingen opnieuw uitbouwen en moderniseren tot een professionele maar streekgebonden, ambitieuze familieclub.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top