Deze Hollywoodactrices kwamen op een choquerende manier aan hun einde

Ook beroemdheden worden soms helaas het slachtoffer van moord. Deze Hollywoodactrices kwamen op gewelddadige wijze om het leven.

Half de Verenigde Staten kreeg een ongemakkelijk gevoel toen het nieuws werd gelanceerd dat Quentin Tarantino met Once Upon A Time In Hollywood een film zou maken over Sharon Tate en de sekte van Charles Manson - de Manson Family - die haar om het leven bracht. Groot was dan ook de opluchting toen bleek dat Tate en de sekte niet echt een centrale plaats kregen in de film. Op 9 augustus 1969 drongen Manson en zijn discipelen een woning binnen waarvan ze dachten dat die eigendom was van producent Terry Melcher. Melcher had Manson namelijk een contract geweigerd, en die laatste broedde op een wraakoefening. Maar de heer Melcher was eerder verhuisd en vervolgens hadden Sharon Tate en Roman Polanski hun intrek genomen in het huis. Tate en haar ongeboren kind, Steven Parent, acteur Wojtek Frykowski, kapper Jay Sebring en rijke erfgename Abigail Folger werden door Manson en de zijnen op beestachtige wijze om het leven gebracht. Sharon Tate kreeg 16 messteken en Frykowski werd niet minder dan 52 keer gestoken. Met het bloed van de actrice schreef Watson ‘Pig’ op de voordeur. De daders kregen de doodstraf, die werd omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

Sharon Tate was helaas niet de enige actrice die om het leven kwam door een misdrijf. Ook de volgende vrouwen viel dit ongelukkige lot te beurt.

Once Upon A Time in Hollywood is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Linda Sobek

Het stoffelijk overschot van actrice-model Linda Sobek werd acht dagen na haar verdwijning teruggevonden in Angeles National Forest, in het zuiden van Californië.  De politie kwam op het spoor van fotograaf Charles Rathbun, die eerst verklaarde haar per ongeluk te hebben aangereden. Hij leidde hen naar het lichaam van de jonge vrouw, waarvan later bleek dat ze om het leven kwam door verstikking. Rathbun kreeg levenslang.


Elizabeth Short (The Black Dahlia)

Een moordzaak die al decennia lang de gemoederen beroerd is die van The Black Dahlia, die door het leven ging onder de officiële naam Elizabeth Short. Er werden boeken, films en zelfs een videogame gewijd aan de moord op de actrice. Recent pakte de Amerikaanse zender TNT uit met een serie rond George Hodel, die destijds hoofdverdachte was in de zaak, maar uiteindelijk niet werd opgepakt. Uiteindelijk bleef het beestachtige misdrijf een mysterie. Het ontzielde lichaam van de actrice werd in 1947 teruggevonden. De overblijfselen waren in twee verdeeld en compleet leeggebloed. Er werden sporen van vreselijke verminkingen teruggevonden, waaronder een snee van oor tot oor. Na de autopsie werd duidelijk dat de actrice urenlang gefolterd werd alvorens men haar lichaam dumpte. Dat werd teruggevonden in Leimert Park, een buurt in L.A. Tot op heden blijft over de zaak een waas van mysterie hangen.

Rebecca Schaeffer

Rebecca Schaeffer werd onder meer bekend door haar rol in de komedie Radio Days. Robert John Bardo, een man die haar al enkele jaren stalkte, schoot haar neer toen ze 21 was. Eerder had hij al haar adres achterhaald en stoof hij een keer woedend haar huis binnen omdat ze een seksscène had gespeeld in Scenes From The Class Struggle In Beverly Hills. Volgens Bardo had ze haar onschuld daarmee verloren en werd ze ‘een ordinaire Hollywoodsloerie’. Ook kwam hij ooit op de set toe waar Schaeffer aan het werk was, terwijl hij een mes vasthield. Hij kreeg levenslang. De gebeurtenis leidde tot aanpassingen aan de privacywetgeving.

Dominique Dunne

Ook Dominique Dunne - Dana Freeling in Poltergeist, uiterst rechts op de foto - kende een tragisch einde. Na haar rol in Poltergeist maakte ze kennis met sous-chef John Thomas Sweeney, met wie ze een stormachtige maar kortdurende relatie had. Sweeney bleek gewelddadig en poogde haar tot twee keer toe te wurgen. De tweede keer werd haar fataal. De veelbelovende actrice werd slechts 22 en Sweeney kreeg een celstraf van 6,5 jaar voor onvrijwillige doodslag.

Adrienne Shelly

Het lichaam van Adrienne Shelly werd midden jaren ’00 teruggevonden in de badkamer van haar appartement. Shelly werd onder meer bekend door haar rol in de film The Unbelievable Truth. De politie dacht aanvankelijk aan zelfmoord, maar later bleek dat ze werd vermoord door Diego Pillco, een man die in het naastgelegen appartement bouwwerkzaamheden uitvoerde. Men ontdekte dat Shelly de man kwaad had aangesproken omdat hij veel lawaai maakte en dat hij daarop in woede ontstak en haar opknoopte aan een laken in de badkamer. Hij argumenteerde dat hij een slechte dag had en dat ze niet zo had moeten zeuren. Hij kreeg een gevangenisstraf van 25 jaar.
 
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?