Voetbalclub RSC Anderlecht probeert ook League of Legends te veroveren

Esports | Een officiële bevestiging is er voorlopig nog niet, maar een groot geheim is de sensatie niet meer. Anderlecht heeft een ploeg samengesteld om zich toe te leggen op League of Legends.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De aandachtige kijkers zullen het wel hebben opgemerkt, maar tijdens de voorstelling van de nieuwe Belgian League voor LoL kwam ook het logo van RSC Anderlecht tevoorschijn. De Brusselse club investeerde eerder ook al in een FIFA-ploeg en zet nu ook in op een team voor League of Legends.

De Brusselaars vliegen er meteen in en nemen deel aan de eerste nationale competitie die door 4Entertainment and Riot Games wordt georganiseerd. Paars-wit is zich bewust van het potentieel van deze competitie en heeft het Zeeman-team aangeworven met Belgische spelers die een indrukwekkend palmares kunnen voorleggen. In het verleden wonnen ze verschillende competities zoals de LouvardGames, YesWeLan, de Frag’O’Matic Summer 2018 en wisten ze zich, naast hun derde plaats in de Benelux Premier League, ook te kwalificeren voor de laatste fase van de ESL Proximus League (2018 en 2019).

Een kleine recap van de teamleden:

Alexandre “KeABambi” Vanseveren

De 24-jarige speler uit Perwez zal de toplane bezetten. Hij heeft het Challenger-niveau bereikt op de Europese server (EUW).

Nicky “Taz” Riat

Zeker geen onbekende in België. Nicky liet zich vorig jaar opmerken met zijn kwalificatie voor de RedBull PlayerOne in Brazilië! In het negende seizoen werd de 24-jarige student gerangschikt als Grand Master (EUW). Hij wordt de kapitein van het team en mag de midlane gaan controleren.

Mathias “Saitam” Gassmann

Met zijn teamgenoot Taz had Saitam de eer om deel te nemen aan de studentencompetitie van de eSports Master University. Ook hij behaalde de rang van Grand Master (EUW). De 23-jarige krijgt de positie van ADC.

Maximilien “Ioni” Lambert

De 24-jarige streamer, die ook de University eSports Master heeft behaald, bereikte al het Challenger-niveau (EUW). Hij neemt de steunpositie in.

De rol van jongleur zou aanvankelijk worden ingevuld door Noaman “Taur” Bukhari. Maar volgens onze bronnen is de 22-jarige speler vervangen door Théo “Findus” Fouassier.

“Kapitein zijn van het eerste LoL-team van RSCA? Een geweldig gevoel! Ik hoop dat e-sport blijft groeien en dat ik er later tegen mijn kinderen over kan opscheppen”, glimlacht Nicky, die barst van ambitie. “Ons doel is om het beste team van België te zijn.”

Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe team van paars-wit geen figurantenrol wil spelen. De tegenstand zal wel zwaar worden, want ze zullen het opnemen tegen de vier finalisten van de laatste Proximus League, tegen de Brussels Guardians en tegen KV Mechelen, die andere voetbalclub die zich toespitst op League of Legends.

Credits foto: RSCA

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top