Drie Proximus League-teams kunnen dit weekend zekerheid krijgen over het behoud

Sport | Op de 22e speeldag kunnen Excelsior Virton en Westerlo of OHL al zekerheid verwerven over een extra jaartje in de Proximus League. Voor OHL is dat ongetwijfeld geen hoofddoel, maar voor promovendus Virton komt de eerste kans op het verzekeren van het behoud ongetwijfeld sneller dan verwacht. Ook Westerlo zou veel sneller dan de voorbije jaren niet meer naar onderen moeten kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton kan zich vanmiddag als eerste Proximus League-team veilig stellen. De Luxemburgers spelen een rechtstreeks duel op het veld van het team dat momenteel voorlaatste staat - KSV Roeselare - en is bij winst zeker van het behoud. Virton komt dan in het algemene klassement achttien punten voor op Roeselare en kan dan (met nog zes duels voor de boeg) enkel nog bijgebeend worden door de West-Vlamingen. Maar omdat Virton dan sowieso meer gewonnen wedstrijden zou hebben dan Roeselare, kan de Rodenbachploeg er niet meer over.

Een dagje later kan ook de winnaar van het duel tussen OH Leuven en KVC Westerlo zekerheid verwerven over het behoud. Westerlo moet hopen op Roeselaars verlies tegen Virton waardoor het zelf - bij winst op Den Dreef - zeker is dat Roeselare er niet meer over kan komen. OH Leuven kan zelfs zekerheid hebben als Roeselare gelijkspeelt tegen Virton en het zelf wint van Westerlo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top