Contractverlenging voor topschutter Henry (OHL): "Wil met deze club absoluut promoveren"

Challenger Pro League | OH Leuven zal ook de komende seizoenen nog kunnen rekenen op de doelpunten van Thomas Henry. De Fransman verlengde zijn contract bij de Leuvenaars tot 2023 en wil tegen die tijd al een aantal goals achter zijn naam hebben staan in 1A.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OH Leuven plukte Henry vorig jaar rond deze tijd weg bij reeksgenoot AFC Tubize en de Fransman ontpopte zich in geen tijd tot een sterkhouder. Vorig seizoen scoorde hij nog vijf gouden doelpunten in de strijd tegen de degradatie en dit seizoen is de aanvaller met elf doelpunten topschutter van de Proximus League.

Op de officiële website van OHL toonde Henry zich alvast bijzonder opgetogen met zijn nieuwe contract. “Ik ben erg blij met mijn contractverlenging, want ik voel me heel erg goed bij OH Leuven. Zowel met de coach, mijn medemaats als met de supporters kan ik het uitstekend vinden. Bovendien woon ik erg graag in Leuven. Het werk is hier trouwens nog niet af. Ik wil met deze club absoluut promoveren naar eerste klasse. Er wachten ons nog zeven finales om dat doel te bereiken.”

Individuele eer

Intussen heeft de 25-jarige spits ook nog enkele persoonlijke doelen. Zo kan hij dit jaar natuurlijk de topschutterstitel pakken. Henry scoorde tot op heden twee goals meer dan zijn naaste (en wellicht enige) concurrent Kurt Abrahams (Westerlo). Met nog zeven duels te gaan ligt de Leuvense goalgetter in pole position voor het topschutterskroontje.

Maar ook een ander kroontje komt in het vizier. Henry is met 24 competitiegoals de op één na beste schutter ooit van 1B. Enkel Dylan De Belder deed beter.

1. Dylan De Belder: 26 goals in 52 wedstrijden;
2. Thomas Henry: 24 goals in 42 wedstrijden;
3. Esteban Casagolda: 22 goals in 80 wedstrijden;
4. Ivan Yagan: 20 goals in 54 wedstrijden;
5. Jens Naessens: 19 goals in 56 wedstrijden.

Van alle spitsen die minstens 15 goals scoorden in 1B is Leonardo Rocha (16 goals) nog wel steeds de meeste efficiënte. De Portugese spits scoorde vorig seizoen een goal per 146 speelminuten. Maar ook hier staat Thomas Henry op een tweede plek (een goal per 152 minuten).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top