Populariteit Croky Cup op recordhoogte

Jupiler Pro League | De populariteit van de Croky Cup stijgt jaar na jaar. De kijkcijfers en toeschouwersaantallen kennen ook dit seizoen een explosieve toename. Dubbel zoveel supporters bezochten en bekeken dit jaar de kwartfinales in vergelijking met afgelopen seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nog vier ploegen maken kans op de Croky Cup. De finalekoorts stijgt. Niet alleen bij spelers en trainers, maar ook bij de fans.
 
De kijkcijfers en toeschouwersaantallen van de Croky Cup kennen dit jaar namelijk een spectaculaire stijging. Vorig jaar zaten 600.000 mensen voor de buis om de kwartfinales van de Croky Cup te bekijken, dit seizoen zetten maar liefst 1,6 miljoen voetbalfans de tv aan. Daarnaast trokken ook aanzienlijk meer fans naar het stadion. 40.000 supporters bezochten dit seizoen een kwartfinale van de Croky Cup. Vorig jaar waren dat nog 20.000 fans. 
 
De samenwerking tussen Croky en de Pro League om de competitie aantrekkelijker te maken, werpt zijn vruchten af.  De Croky Cup, waarvan de televisierechten een afzonderlijk pakket zijn in de lopende mediatender van de Pro League, bereikt zo steeds meer Belgische voetbalfans.
 
Nog vier ploegen kunnen de Beker van België in de wacht slepen. Op 22 januari en 5 februari gaan Club Brugge en Zulte Waregem op zoek naar het eerste finaleticket. KV Kortrijk en Royal Antwerp bekampen elkaar om het tweede finaleticket op 23 januari en 6 februari. We kunnen niet wachten! 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top