Wat kan je verwachten op tv in 2020?

Films | 2020 luidt een nieuw decennium in, het is dus niet zomaar een jaarovergang. En bij een veelbelovend jaar horen even veelbelovende tv-programma’s. Wij zetten voor jou op een rij welke shows of series je zeker moet bekijken op tv in het voor- en najaar van 2020. Plof in de sofa en geniet van een goede portie Belgisch of buitenlands entertainment.

Door MF

Deel dit nieuws

De Mol – seizoen 8 voorjaar 2020 op Vier

Tien onbekende Vlamingen reizen dit jaar samen met presentator Gilles De Coster naar Griekenland. Ze spelen er een spel van misleiding, tactiek, leugens en intellect. Elke week stemmen de deelnemers op de meest verdachte persoon uit de groep en valt er iemand af. Maar tegelijk zit heel Vlaanderen klaar met z’n mollenboekje om elke atypische beweging, foute uitspraak of scheve blik te noteren en de mol te vangen. Een stapje voor zijn? Bekijk in afwachting van de nieuwe trailer alvast welke hints in de trailer van vorig jaar verstopt zaten.

Expeditie Robinson – voorjaar 2020 op Vier

De clash tussen de lage landen wordt uitgevochten op een onbewoond eiland in dit seizoen van 'Expeditie Robinson'. Acht Vlamingen en acht Nederlanders strijden tegen elkaar om te overleven. Loodzware fysieke proeven in water, zand en in de woeste jungle, overleven tussen exotische dieren en in primitieve omstandigheden en mentaal niet in je kaarten laten kijken: het is maar een klein onderdeel van de grote test. De inzet? Maar liefst 25.000 euro voor de ultieme overwinnaar. Kijk alvast even hoe spannend het vorige seizoen was.

Help, mijn borsten staan online – voorjaar 2020 nieuw op Vier

Presentatrice Evi Hanssen zet zich maar wat graag in voor maatschappelijk relevante doelen of programma’s. Dat doet ze ook opnieuw met haar nieuwe programma op Vier, met een toch ietwat onconventionele naam. In ‘Help, mijn borsten staan online’ graaft Evi diep in de donkere kantjes van het internet: van sexting tot catfishing en hoe een onschuldige naaktfoto zware gevolgen kan hebben. Met het programma wil ze slachtoffers een stem geven en daders terechtwijzen, maar vooral bewustzijn creëren, want de kracht van het internet wordt nog te vaak onderschat bij (jonge) internetgebruikers.

Over Water – seizoen 2 vanaf 12 januari op één

John Beckers, een fictieve voormalige tv-ster, gaat na zijn behandeling tegen een drank- en drugsverslaving aan de slag in de haven. Daar komt hij in contact met ongure types en zijn verdovende middelen iets té gemakkelijk te verkrijgen. In seizoen één kreeg hij een tweede kans, die hij grandioos verpestte. In seizoen twee is de strijd tegen de drugssmokkel in de Antwerpse haven nog strenger, sneller, harder en serieuzer geworden. En John kickt niet langer op illegale middelen, maar op iets nog gevaarlijkers: macht. Bekijk alvast nog even hoe seizoen 1 eruit zag.

Huizenjagers in het buitenland – najaar 2020 nieuw op Vier

Drie topmakelaars krijgen 10 dagen de tijd om het ideale pand te vinden voor vier verschillende kopers. Het succesconcept op Vier heeft al heel wat fraaie tot fenomenale panden de revue zien passeren. In het nieuwe seizoen gaan de makelaars wat verder. Letterlijk. Ze doen er alles aan om het geschikte pand in het buitenland te vinden. Van vakantiehuis tot woning of investeringspand en van Afrika tot Amerika: we zullen wat te zien krijgen in dit seizoen. Mét uiteraard heel wat catchy oneliners, zoals in het vorige seizoen.

Four Weddings and a Funeral – vanaf 13 januari nieuw op Vijf

De gelijknamige film uit 1994 met Hugh Grant was een fenomenaal succes en is nu het decor voor een moderne serie van het verhaal. Alles draait rond vier vrienden die elkaar terugzien op een trouwfeest. Maar de trouwpartij krijgt een plottwist. Het is het begin van woelige tijden voor de vrienden, op vlak van romantiek, relaties, sociaal leven en zelfs politieke schandalen. De enige zekerheid in deze serie: dat er vier trouwpartijen en één begrafenis zullen plaatsvinden.  

Geheimen van het Lam Gods - vanaf 16 februari op Canvas

Het Lam Gods van Jan en Hubert Van Eyck is een werk dat voor elke kunstliefhebber tot de verbeelding spreekt. In de driedelige documentaire 'Geheimen van het Lam Gods' volgen we de restauratiewerken van dit meesterwerk. Experts geven uitleg bij de technieken en motiveren de gemaakte keuzes. Tegelijk komen we nieuwe details te weten over het doek, waardoor onthullende inzichten aan het licht komen over de artistieke achtergrond van de gebroeders Van Eyck. Het ideale prograamma om je kunstgeschiedenis op te frissen!

Tom Fietst - voorjaar 2020 op één

De Belgische wielerlegende Tom Boonen debuteert als programmamaker. Als ex-profwielrenner weet hij als geen ander hoe een fiets iemands leven kan veranderen. Hij gaat over de hele wereld op zoek naar mensen die net als hij niet zonder hun fiets kunnen leven. Maar niet voor de evidente redenen die we verwachten. Zo ontmoet hij mensen die de fiets gebruiken om om te gaan met een trauma, of handige harry's die fietsen ombouwen tot huishoudapparaten.

Chernobyl - vanaf april 2020 op Canvas

De spraakmakende HBO-reeks gaat - zoals de titel doet vermoeden - over de ramp in de kerncentrale van Tsjernobyl in 1986. Aangezien er nog nooit zoveel radioactief afval was vrijgekomen, wisten zelfs experts niet wat de impact zou zijn van de ontploffing in de centrale. In de donkere reeks beleven we samen met de personages wat de nucleaire ramp deed met mens, dier en natuur. De overheden probeerden elk op hun eigen manier hun volk te beschermen: van ontkennen en minimaliseren tot families uit elkaar halen. Maar uiteindelijk is het gewone volk het grootste slachtoffer. De beelden zijn vaak gruwelijk, maar we mogen niet vergeten dat dit alles gebaseerd is op waargebeurde feiten. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top