Wereldbeker: Aerts kan controlerend rijden in Nommay

Sport |
Zondag wordt de zevende en voorlaatste manche van de Wereldbeker in het Franse Nommay gereden. In afwezigheid van Mathieu van der Poel volstaat het voor Toon Aerts, leider in het tussenklassement, om niet te veel terrein te verliezen op de tegenstanders om voor de tweede keer op rij dit prestigieuze regelmatigheidscriterium binnen te rijven.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Mathieu van der Poel won de laatste vier wedstrijden voor de Wereldbeker in Tabor, Koksijde, Namen en Heusden-Zolder. In de voorlaatste manche van de Wereldbeker in het Franse Nommay verschijnt de wereldkampioen niet aan de start.
 
Omdat hij niet deelnam aan de eerste drie Wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten en Zwitserland is een eindzege voor de vliegende Hollander zo goed als onmogelijk. Hij geeft dan ook voorrang aan het Wereldkampioenschap van begin februari in het Zwitserse Dübendorf: dat bereidt hij voor met een lange stage in Spanje. Na het WK bouwt hij een week rust in en begint hij aan de voorbereiding van de klassiekers. 
 
Door de afwezigheid van Van der Poel ligt de weg naar de eindzege open voor Toon Aerts, de leider in het algemene klassement. In Namen raakte hij geblesseerd waardoor hij enkele wedstrijden tijdens de kerstperiode miste, maar zijn directe tegenstanders staan al op een aanzienlijke afstand: Michael Vanthourenhout (45 punten achterstand), Eli Iserbyt (op 51 punten) en Laurens Sweeck (op 73 punten).
 
Vorig seizoen pakte Toon Aerts de eindzege met een luttele voorsprong van twee punten op Wout van Aerts, dankzij twee keer winst in een Wereldbekerwedstrijd. Dit seizoen kan hij de Wereldbeker winnen (zonder winst in een manche) door in de twee laatste manches behoudend te rijden. 
 
Volg de achtste manche van de Wereldbeker veldrijden in Nommay (Frankrijk) live op zondag 19 januari op de zenders Proximus Pickx Live of Proximus Sports (Dames vanaf 13u30, Elite heren om 15u00)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top