Preview speeldag 21 Proximus League: blitzstart of valse start in 2020?

Challenger Pro League | Na een welverdiende winterbreak is het dit weekend alweer alle hens aan dek bij de acht Proximus League-teams. Wie neemt een blitzstart in 2020 en waar krijgen de goede voornemens meteen een knauw?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vrijdag 10/01/2020 - 20u15 op Proximus Sports 1: Beerschot VA - KSV Roeselare

Beerschot verdedigt vrijdag thuis haar leiderspositie in de tweede periode. Beide teams trokken de voorbije week naar Spanje om in optimale omstandigheden de herstart van de competitie voor te bereiden. Beerschot kan bij winst kan bij winst de scheve schaats die het reed in Lommel meteen weer recht zetten én de rest van de periodetitelkandidaten meteen onder druk zetten. Roeselare staat in die tweede periode slechts op twee punten van Beerschot, maar zal toch eerder het algemene klassement als voornaamste doel hebben.

Zaterdag 11/01/2020 - 16u45 op Proximus Sports 1: KVC Westerlo - Lommel SK

Westerlo en Lommel openen 2020 met de altijd pittige Kempense derby. Westerlo kende een wisselvallige start van de tweede periode, maar haalde op de slotspeeldag van 2019 wel zwaar uit bij Lokeren (0-4). Door het verlies van leider Beerschot kwamen Bob Peeters en co zo toch weer mee in de running voor de periodetitel, al kunnen de Kemphanen zich voorlopig geen nieuwe uitschuiver veroorloven. Lommel verrees eind vorig jaar onder de vleugels van Peter Maes en dat resulteerde in een tweede plek in de tweede periode én een voorlopig veilige zesde stek in het klassement. Maar de strijd om het behoud is verre van gestreden en elk punt is dan ook meegenomen in het Kuipje.

Zaterdag 11/01/2020 - 20u15 op Proximus Sports 1: Union SG - OH Leuven

Ook Union én OHL vertoefden de voorbije week in Spanje. Beide teams bekampten er zelfs dezelfde tegenstander (Union Berlin) en stapten met vertrouwen het veld af. Toch is dat bijzaak, want de uitstap naar de Spaanse zon moet zich vooral nu vertalen in een goede opener van 2020. Union kan OHL de genadetik geven in de tweede periode, OHL kan zichzelf weer in de strijd om de periodetitel knokken. Maar makkelijk zal het niet worden om de drie punten op zak te steken. Van de laatste tien duels tussen de twee teams eindigden er maar twee met meer dan één goal verschil.

Zondag 12/01/2020 - 15u45 op Proximus Sports 1: RE Virton - Sporting Lokeren

Promovendus Virton ging als fiere leider in het algemene klassement 2019 uit. Een schitterende prestatie die natuurlijk naar meer smaakt. Met een puntenkloofje van twee punten zitten de Luxemburgers nog mee op schema om voor de tweede periode te strijden, maar dan moet er thuis natuurlijk wel gewonnen worden van rode lantaarn Lokeren. De zwalpende Waaslanders beleefden in 2019 zowat het tegenovergestelde parcours van Virton en hopen in 2020 op beterschap. Winst in het verre Luxemburg zou een serieuze boost betekenen, bij verlies lijken de Play-Downs stilaan onvermijdbaar en kruipt er ongetwijfeld weer wat meer twijfel in de Lokerse rangen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top