Waarom Timothée Chalamet de rijzende ster van Hollywood is

Films | In 2020 is Timothée Chalamet in drie films te zien. De nieuwe fetisjacteur van Hollywood zal de promotie van zijn drie films bovendien moeten combineren met zijn werk op de planken van een Londens theater. Maar waarom kan Hollywood niet meer zonder Timothée Chalamet? De hysterie die hij veroorzaakt, doet ons denken aan de jonge Leonardo DiCaprio in de nineties.

Door MF

Deel dit nieuws

Zijn knappe kop

Je kan niet ontkennen dat Timothée Chalamet er goed uitziet. En aangenaam is om naar te kijken. Niet verwonderlijk dus dat de dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp voor zijn charmes is gevallen. Gelukkig krijgt de acteur van 'Call Me By Your Name' ook andere rollen dan die van jeune premier in honingzoete films aangeboden. Zijn filmparcours is smetteloos: hij kiest zijn films zorgvuldig uit, zodat hij meer is dan alleen maar een mooi plaatje om naar te kijken.

Ontegensprekelijk talent

Als Timothée Chalamet zelf zijn scenario's kan kiezen, dan is dat geen toeval. De acteur heeft razend veel talent en voelt zich opmerkelijk goed voor de camera. De groten der aarde willen met hem werken. Op 18-jarige leeftijd werd hij door Christopher Nolan gevraagd voor 'Interstellar'. In 2018 koos de Belgische regisseur Felix Van Groeningen ('De helaasheid der dingen', 'The Broken Circle Breakdown', 'Belgica') hem als hoofdacteur in 'Beautiful Boy'. En Woody Allen verjongde zijn hoofdpersonage door van Timothée Chalamet het centrum van zijn zoveelste New Yorkse verhaal te maken in 'A Rainy Day in New York'.

Bejubeld door zijn collega's

Tal van regisseurs willen met Timothée Chalamet werken. Maar ook producers staan in de rij. Zo kon de acteur in 2012 een rol in 'Homeland' bemachtigen. En de hoofdrol in de Netflix-productie 'The King', waarin hij de rol van de jonge Henry V meesterlijk neerzet. Dat is trouwens ongetwijfeld het enige briljante van deze film. Op slechts 24-jarige leeftijd kreeg Timothée al heel wat kleine prijzen als beste acteur en mannelijke ontdekking van het jaar, zowel in de VS als in Londen. Hij werd ook al genomineerd voor de Oscars, de Golden Globes en de Bafta's voor zijn rol in 'Call Me By Your Name'. Het volgende jaar sleepte hij een nominatie voor de Golden Globes en de Bafta's in de wacht voor zijn rol in 'Beautiful Boy'. Hij loopt in 2020 niet achter de prijzen aan, maar in 2021 komen die weer in het vizier dankzij zijn herinterpretatie van Paul Atreides in de volgende film van Denis Villeneuve, een remake van 'Dune'.

Binnenkort in het theater

Het jaar 2020 is met drie films en een productie op de planken in Londen, van 16 april tot 23 mei, helemaal het jaar van Timothée Chalamet. De acteur zal in het Old Vic Theater meespelen in '4,000 Miles', een stuk van Matthew Warchus in een mise-en-scène van Amy Herzog. Het stuk kende veel succes in New York en trekt nu met een nieuwe cast naar Londen. Dit is niet het eerste theaterstuk voor deze Frans-Amerikaanse acteur. In 2016 speelde hij ook al de hoofdrol in 'Prodigal Son' in New York.

2020, een vruchtbaar jaar

We zeiden het al: 2020 wordt een sleuteljaar in de carrière van Timothée Chalamet. Eerst zal hij te zien zijn in 'Little Women' van regisseur Greta Gerwig ('Lady Bird'), met wie de acteur al heeft gewerkt. Deze filmadaptatie van het boek 'Little Women' is een van de meest verwachte films van 2020. Niet alleen omwille van de aanwezigheid van Timothée Chalamet, het succes van het boek van Louisa May Alcott of het avant-gardistische feminisme van het verhaal, maar ook omdat Emma Watson erin meespeelt. De actrice, bekend van haar rol als Hermione, is al niet meer op het witte doek te zien sinds 2017, toen ze in 'The Circle' speelde. We zullen niet lang moeten wachten om Chalamet te zien in de charmante en complexe rol van Theodore "Laurie" Lawrence, want de film komt op 8 januari uit.

De rest van het jaar is al even indrukwekkend, want hij werkte met twee grote regisseurs. Eerst met Denis Villeneuve ('Arrival', 'Sicario'), die het aandurft een remake te maken van 'Dune', de cultfilm van David Lynch. Timothée Chalamet speelt Paul Atreides. We zullen wel tot november 2020 moeten wachten om hem in de bioscoop te zien! Daarnaast is Chalamet te zien in de volgende film van Wes Anderson ('Isle of Dogs', 'The Grand Budapest Hotel'). 'The French Dispatch' wordt in de loop van 2020 verwacht. Timothée speelt er met onder andere Tilda Swinton, Bill Murray, Benicio del Toro, Willem Dafoe, Adrien Brody en Kate Winslet. Het zoveelste bewijs dat Timothée het echt gemaakt heeft ... 

Een charmante persoonlijkheid

Timothée Chalamet charmeert zijn collega's ook door zijn aangename persoonlijkheid. Bij iedereen die zijn pad kruist, laat hij een goede indruk na. De acteurs die met hem hebben gewerkt, beschrijven hem als open, gemakkelijk, sympathiek. Een 'speciaal' iemand die in elke film vrienden maakt. Ook journalisten zijn gek op hem! Timothée Chalamet zit nooit verlegen om een grappige of ongewone anekdote en laat bij iedereen die hem interviewt een goede indruk na. En uiteraard zijn ook de fans helemaal weg van hem. Wanneer hij op de rode loper verschijnt, maakt hij altijd tijd voor zijn bewonderaars die al uren op hem wachtten. Timothée gaat op de foto, deelt handtekeningen uit en ... geeft de fans zelfs te eten!



Mode-icoon

Het magazine GQ riep hem uit tot 'best geklede man van het jaar'. Met zijn onberispelijke look en chique outfits op de rode loper wist Timothée Chalamet de aandacht van de grootste ontwerpers te trekken, Louis Vuitton op kop! Zozeer zelfs dat hij wordt beschouwd als de mannelijke persoonlijkheid die in 2019 het meeste invloed op de mode uitoefende. Timothée Chalamet weet hoe hij een pak moet dragen en is nooit bang om iets nieuws te proberen. Wie kan zijn glitterharnas van Louis Vuitton op de Golden Globes van 2018 vergeten? Hij is nog maar 24 jaar oud, maar Timothée Chalamet heeft al twee lievelingsontwerpers: Haider Ackermann en Virgil Abloh, de ontwerper van Louis Vuitton.

Hij neemt zichzelf niet ernstig

Was hij niet zo vriendelijk en lief, we zouden bang zijn van zijn perfectie. Maar Timothée Chalamet is niet alleen mooi, vriendelijk, getalenteerd en bescheiden, hij kan ook goed met zichzelf lachen. Ja, hij is mooi én grappig. Zoveel perfectie zou bijna op de zenuwen werken, niet? Gelukkig kan de acteur zichzelf relativeren. En dus laat hij deze geweldige video die hij maakte toen hij nog op school zat, vrolijk verder bestaan. Timothée, toen nog Lil' Timmy Tim genoemd, maakte een clip op een rapliedje met de titel 'Statistics'. De leerling-rapper was niet geslaagd voor zijn examen, maar de video is nog steeds voor ons plezier te bekijken!

Chalamet-mania

Het was lang geleden dat een acteur zoveel waanzin veroorzaakte, als we even de acteurs van Harry Potter links laten liggen. Elke keer dat hij in het publiek verschijnt, wordt Timothée Chalamet opgewacht door een menigte die compleet uit de bol gaat. Hij wordt vaak vergeleken met Leonardo DiCaprio omwille van zijn talent en zijn indrukwekkende carrière op jonge leeftijd en veroorzaakt dezelfde reacties als Leo in de jaren 90. Laat ons hopen dat zijn succes verder blijft duren!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top