Vorige zomer ruilden heel wat spelers de Proximus League in voor een buitenlands avontuur. Naar jaarlijkse traditie speuren we rond de jaarwissel even naar hun exploten bij hun nieuwe werkgevers.
Jongens als Percy Tau (Club Brugge), Faiz Selemani (KV Kortrijk), Gaëtan Coucke (KRC Genk) en Leonardo Rocha (AS Eupen) gingen aan de slag in de Jupiler Pro League en bleven dus min of meer in beeld voor de Belgische voetbalfan, maar anderen gingen hun geluk buiten België beproeven. We zochten even uit hoe ze het er tegenwoordig van af brengen. George Hirst én Bartosz Kapustka mogen onze minireeks afsluiten.

Dankzij de Engelse connectie van OHL streken tijdens de zomer van 2018 - 2019 twee internationaal geroemde talenten neer aan Den Dreef. Engels jeugdinternational George Hirst werd voor de neus van menig Premier League-team weggekaapt bij Sheffield Wednesday terwijl zusterclub Leicester de Poolse international Bartosz Kapustka op uitleenbasis naar de Proximus League stuurde. Beide spelers verzamelden wel speelminuten bij OHL, maar konden zich toch niet helemaal doorzetten. Kapustka moest in het voorjaar geblesseerd terug naar Engeland terwijl Leicester een ietwat weggedeemsterde Hirst overnam van OHL.

Revalideren en excelleren

Kapustka is tot op heden nog altijd aan het revalideren van zijn knieblessure. Het zou wel de goede weg op gaan met de middenvelder en volgens de Engelse media zou hij weldra opnieuw op het veld kunnen verschijnen. De Pool speelde eind maart 2019 zijn laatste wedstrijd bij OHL.

Hirst speelt wel wekelijks zijn wedstrijd. De aanvaller is een van de smaakmakers bij de U23 van Leicester. Hij scoorde al 7x in 13 wedstrijden en leverde ook nog eens twee assists af. Leicester (U23) staat mede dankzij de goals van Hirst op een vierde plaats in de Premier League 2.

Minireeks

Hoe zou het zijn met... ?

Youssoufou Niakaté
Erwin Hoffer
Jovan Kostovski
Danzell Gravenberch
Elliott Moore
Junior Oto'o
Diego Montiel
Charles Morren