Hoe zou het zijn met... Charles Morren (ex-Union)

Challenger Pro League | Vorige zomer ruilden heel wat spelers de Proximus League in voor een buitenlands avontuur. Naar jaarlijkse traditie speuren we rond de jaarwissel even naar hun exploten bij hun nieuwe werkgevers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jongens als Percy Tau (Club Brugge), Faiz Selemani (KV Kortrijk), Gaëtan Coucke (KRC Genk) en Leonardo Rocha (AS Eupen) gingen aan de slag in de Jupiler Pro League en bleven dus min of meer in beeld voor de Belgische voetbalfan, maar anderen gingen hun geluk buiten België beproeven. We zochten even uit hoe ze het er tegenwoordig van af brengen. Dit keer is Charles Morren aan de beurt.

Morren was tussen 2014 en 2019 één van de boegbeelden van Union Sint-Gillis. De middenvelder droeg meerdere jaren de aanvoerdersband maar verloor dan vorig jaar zijn vaste stek in de basiself. Afgelopen zomer maakte Morren dan zijn kastje leeg met 117 wedstrijden en één goal in de sporttas. De nu 27-jarige Morren trok de grens over naar Luxemburg waar hij de voetbalplezier ging zoeken bij FC Dudelange.

Europees op Sevilla

En dat voetbalplezier kwam er zonder meer. Morren is onbetwiste titularis bij de kampioen van het Groothertogdom en speelde dit seizoen al 24 wedstrijden. Daarbij zat ook een duel in de voorronde van de Champions League (2-2 tegen het Maltese Valetta) en zes duels in de poulefase van de Europa League. Zo stond Morren onder meer 90 minuten mee tussen de lijnen op het veld van FC Sevilla (3-0 verlies). Dudelange won uiteindelijk één duel (tegen APOEL Nicosia) en speelde één keer gelijk (op Quarabag). De Luxemburgers eindigden daarmee nipt laatste in hun groep en werden dus uitgeschakeld.

Ook in de competitie vergaat het de Luxemburgse kampioen niet al te best. Dudelange staat na 13 speeldagen slechtst vijfde met 20 op 39. Daarmee telt de club van huidig interimcoach Bertrand Crasson (ex-Anderlecht) al 12 punten achterstand op leider Titus Petingen.

Minireeks

Hoe zou het zijn met... ?

Youssoufou Niakaté
Erwin Hoffer
Jovan Kostovski
Danzell Gravenberch
Elliott Moore
Junior Oto'o
Diego Montiel

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top