Hoe zou het zijn met... Diego Montiel (ex-Beerschot)

Challenger Pro League | Vorige zomer ruilden heel wat spelers de Proximus League in voor een buitenlands avontuur. Naar jaarlijkse traditie speuren we rond de jaarwissel even naar hun exploten bij hun nieuwe werkgevers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jongens als Percy Tau (Club Brugge), Faiz Selemani (KV Kortrijk), Gaëtan Coucke (KRC Genk) en Leonardo Rocha (AS Eupen) gingen aan de slag in de Jupiler Pro League en bleven dus min of meer in beeld voor de Belgische voetbalfan, maar anderen gingen hun geluk buiten België beproeven. We zochten even uit hoe ze het er tegenwoordig van af brengen. Dit keer is Diego Montiel aan de beurt.

Montiel kwam ongeveer een jaar geleden als winterkoopje toe op het Kiel. De Zweed met Uruguayaanse roots was dé grote uitblinker in de Zweedse tweede klasse en had de clubs maar voor het uitkiezen. Hij koos voor een avontuur bij Beerschot, maar dat liep niet zoals hij verwacht had. De spelmaker kreeg welgeteld twee basisplaatsen (in Play-Off 2) en moest zich voor de rest tevreden houden met korte invalbeurten. Een afknapper die resulteerde in een snelle aftocht in de zomer.

Topper, flopper, topper

De middenvelder trok gedesillusioneerd naar de Deense tweedeklasser Vejle BK waar hij een contract tot medio 2021 kreeg. Montiel nam quasi meteen zijn voortrekkersrol vanuit Zweden weer op en ontpopte zich in geen tijd tot één van de smaakmakers van de competitie. In zestien competitieduels scoorde hij acht goals en leverde hij ook nog eens vier assists af. Daarmee staat hij derde in de topschuttersranking én is hij de op één na meest bepalende speler van de reeks.

Ook zijn club gaat het momenteel voor de wind. Vejle is na achttien wedstrijden leider in de NordicBet Liga en lijkt zo de voornaamste kandidaat om opnieuw te promoveren naar de Superligaen... de reeks waaruit het vorig seizoen degradeerde.

Minireeks

Hoe zou het zijn met...

Youssoufou Niakaté
Erwin Hoffer
Jovan Kostovski
Danzell Gravenberch
Elliott Moore
Junior Oto'o

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top