5 beslissende wedstrijden in de strijd om de play-offs in de NFL, dit weekend op Eleven Sports

Sport | Het reguliere seizoen in de NFL loopt ten einde, maar alles is verre van beslist. Dit weekend zendt Eleven Sports vijf wedstrijden uit die beslissend kunnen zijn in de strijd om de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen in de NFL gaat de laatste rechte lijn in. Op donderdag zijn er geen wedstrijden meer, maar Eleven Sports zendt twee wedstrijden uit op zaterdag en twee op zondag. Elk van de vijf affiches is een wedstrijd die beslissend kan zijn voor de play-offs.
 
Houston Texans – Tampa Bay Buccaneers

Vorig weekend wonnen de Texans van de Titans, hun grote rivaal voor de titel in de AFC South, en daarmee zetten ze een grote stap richting play-offs. Deze keer krijgen ze de spectaculaire ploeg van de Buccaneers tegenover zich die in staat is om iedereen te verslaan. In een goede dag kunnen Jameis Winston en de aanval van Tampa Bay immers elke verdediging aan. Bieden de Texans voldoende weerstand?

Onze prognose: zege van de Texans
 
Buffalo Bills – New England Patriots

De Bills en de Patriots hebben dezelfde sterke en zwakke punten. Allebei steunen zij op een ijzersterke verdediging, hebben ze heel goede coaches, maar schort er wat aan de aanval. Tussen de twee ploegen is er weinig niveauverschil, maar toch lijkt New England iets sterker, vooral in eigen huis. Deze wedstrijd kondigt zich aan als een strijd tussen twee defensies.

Onze prognose: zege van de Patriots
 
Los Angeles Rams – San Francisco 49ers

Aan de top van de NFC woedt een felle strijd. Seahawks, Packers, Saints en 49ers hebben een gelijke balans en strijden voor de eerste twee plaatsen van de Conference die een week rust in de play-offs garanderen. San Francisco moet dus winnen van Los Angeles, maar de Rams kunnen zich ook nog altijd kwalificeren: spanning gegarandeerd dus. Toch zijn de 49ers iets beter dan hun rivalen in de divisie.

Onze prognose: zege van de 49ers
 
Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles

Deze wedstrijd is de finale van de NFC East. De Cowboys en de Eagles presteerden dit seizoen soms middelmatig en vertonen dezelfde balans aan de kop van de divisie. Dallas won de wedstrijd in de heenronde (37-10), maar als de Cowboys winnen van Philadelphia hebben ze de titel en de kwalificatie beet. Na hun offensieve demonstratie van vorige week tegen de Rams lijken de Cowboys toch sterker dan de Eagles.

Onze prognose: zege van de Cowboys
 
Kansas City Chiefs – Chicago Bears

De Chiefs zijn al zeker van de titel in hun divisie en hebben hun blik nog gericht op de week rust in de AFC. Daarvoor moeten ze rekenen op een misstap van de Patriots. Tegen de Bears die al uitgeschakeld zijn voor de play-offs, maar nog altijd goed kunnen verdedigen, moet Kansas City zich offensief op zijn best kunnen tonen. Een wedstrijd dus die geldt als een goede repetitie voor de duels van januari.

Onze prognose: zege van de Chiefs
 
Het programma van dit weekend in de NFL op Eleven Sports
Zaterdag 21/12 om 19u:

Houston Texans – Tampa Bay Buccaneers (Eleven Sports 3)
Zaterdag 21/12 om 22u30:
Buffalo Bills – New England Patriots (Eleven Sports 3)
Zondag 22/12 om 2u15:
Los Angeles Rams – San Francisco 49ers (Eleven Sports 3)
Zondag 22/12 om 22u55:
Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles (Eleven Sports 2)
Maandag 23/12 om 2u20:
Kansas City Chiefs – Chicago Bears (Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top