Tv-tips van de week (9 t.e.m. 15/12)

Films | Wat mag je de komende dagen niet missen op tv? Ontdek hier onze aanraders!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag Over Een Jaar

Realityprogramma waarin Cath Luyten bij haar in de studio elke week een aantal gewone Vlamingen ontvangt die in 2018 iets bijzonders wilden realiseren. Na een jaar wandelen ze onder luid applaus de studio weer binnen en maken ze duidelijk of ze geslaagd zijn in hun missie.

Donderdag, 20u40, Eén

Documentaire

The Cult Of The Family

Driedelige documentairereeks over de opkomst en val van Australiës meest beruchte sekte: The Family.

In 1987 ontsnapt een tienermeisje uit een afgelegen domein in de buurt van Melbourne. Dat zet de politie ertoe aan om het pand binnen te vallen en ook haar broers en zussen te redden. Maar wie zijn deze peroxideblonde kinderen? En wat is The Family, de sekte die werd opgericht door yogalerares Anne Hamilton-Byrne? Operation Forest brengt aan het licht dat de kinderen werden gestolen na hun geboorte, dat ze werden mishandeld en dat hen LSD werd toegediend. En dat met als duistere doel het creëren van een superieur ras dat de wereld moet redden na de apocalyps.
 
Maandag, 23u35, Canvas

Sport

Champions League voetbal
 
RC Genk en Club Brugge komen weer in actie.

SSC Napoli - RC Genk

Dinsdag, 18u30, VIER
 
Club Brugge – Real Madrid

Woensdag, 20u35, Q2
 

 

Films

Superman Returns

Na een afwezigheid van vijf jaar keert Superman terug naar de aarde. Hij gaat er opnieuw door het leven als Clark Kent aan en ontdekt dat Lois Lane verloofd is met de neef van Perry White, de hoofdredacteur van de Daily Planet, en samen met hem een zoontje heeft. Zijn aartsvijand Lex Luthor is ondertussen op vrije voeten.

Fantasyfilm van Bryan Singer met Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey en Frank Langella
Dinsdag, 23u10, ZES




The Last Samurai

1870. Kapitein Nathan Algren staat na de Amerikaanse burgeroorlog op de rand van een zenuwinzinking. Dan komt zijn voormalige sergeant met een nieuwe opdracht aandraven: de Japanse keizer Meiji wil zijn leger moderniseren en Algren zou de geknipte persoon zijn om de rekruten op te leiden.
 
Actiefilm van Edward Zwick met Tom Cruise, Timothy Spall, Koyuki Kato en Billy Connolly
Vrijdag, 20u35, VIER

The Square

Het comfortabele leventje van museumcurator Christian komt volledig op z’n kop te staan als men hem op straat van zijn portemonnee berooft en hij vervolgens de ene slechte beslissing na de andere neemt.

Drama van Ruben Östlund met Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West en Christopher Læssø
Vrijdag, 22u55, NPO 2


Bridge To Terabithia

De ietwat timide Jess Aarons wordt op school gepest, en thuis moet hij optornen tegen zijn vier zussen. Bovendien hebben zijn ouders het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer Jess’ nieuwe buurmeisje hem verslaat in een loopwedstrijd, sluit hij vriendschap met haar. Samen scheppen ze de fantasiewereld Terabithia, waarin ze strijden tegen trollen om de gevangenen van de duistere meester te bevrijden.

Fantasyfilm van Gabor Csupo met Isabelle Joss Hutcherson, Robb Annasophia, Zooey Deschanel en Robert Patrick
Zondag, 15u30, NPO 3
 




Series

Den Döende Detektiven (The Dying Detective)

Start van de Zweedse misdaadreeks over een aan een rolstoel gekluisterde politie-inspecteur op rust die een oude onopgeloste moord op een 9-jarig meisje onderzoekt, naar het boek van Leif Gustav Willy Persson.
 
Het leven van de gepensioneerde politieagent Lars Martin Johansson wordt compleet overhoop gehaald door een beroerte. Gedaan met genieten van whisky en boter. De dokter van Johansson vertelt hem over de 30 jaar oude onopgeloste zaak van een klein meisje dat aangerand en vermoord is. LMJ kan het niet laten om zich met de zaak bezig te houden. Hij roept de hulp in van zijn oude partner Eriksson, die toegang heeft tot de oude dossiers. Ze beseffen al snel dat de vader van het vermoorde meisje iets te verbergen heeft.
 
Met Rolf Lassgård, Helena af Sandeberg, Alexej Manvelov, Lena B. Eriksson en Angelika Prick

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top