Losada koestert 'gouden punt'; Bracconi zag belangrijke rol voor de thuisfans

Sport | Beerschot en Virton hebben zaterdagnamiddag de punten gedeeld. Virton leek lang op weg naar een verrassende overwinning, maar Beerschot kon in de allerlaatste seconden toch nog een puntje uit de brand slepen. De Mannekes waren toen al herleid tot negen na rode kaarten voor Ibara en Dom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hernan Losada kende een frustrerende avond, maar was toch nog blij met het gewonnen punt. "In de eerste helft waren we veruit de beste ploeg. We kregen heel wat kansen, maar misten ze allemaal. In de tweede helft zijn we dan wat in slaap gevallen en kwamen we zowaar met negen tegen elf tegen een ploeg die zelfs dan nog niet mee wilde voetballen. Maar dat is voetbal. Als je de kansen neit afmaakt, dan kan je zo'n match krijgen. Als we na acht minuten al 2-0 voor staan, dan komt het nooit zo ver."

Door deze puntendeling blijft Beerschot wel op kop in de tweede periode. "We staan nog aan de leiding en we zijn nog steeds ongeslagen. In die optiek is dit wel een gouden punt. Iedereen heeft voor mekaar gevochten en dat is ook heel belangrijk in een competitie als de Proximus League."

Schrik

Christian Bracconi vierde zijn rentree in 1B met een punt op het Kiel. Toch was de coach niet 100% tevreden. "Dit doet natuurlijk pijn. We komen 0-1 voor, maar halen dan de voet wat van het gaspedaal. Ik vermoed dat de schrik om een goal binnen te krijgen de boel overnam. De ploeg zat wat in een negatieve spiraal en dan kunnen zo'n dingen gebeuren."

Maar met een punt op hiet Kiel lijkt de negatieve spiraal toch weer wat gebroken. "Ik ben blij met de reactie van het team. Akkoord, Beerschot speelde tegen het einde wel met negen, maar met zo'n publiek achter zich waren het er precies nog elf. Ik ben tevreden om met dit punt te beginnen aan mijn avontuur bij Virton."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top