Opluchting bij Lommel, frustratie bij OHL: "De manier waarop speelt niet zo veel rol"

Sport | Lommel SK heeft vrijdagavond de drie punten thuis gehouden tegen OH Leuven. De Limburgers wonnen met 3-2 en zetten zo de sterke reeks onder Peter Maes verder. Bij de Leuvenaars zorgden de twee discutabele penalties en de rode kaart voor Tshimanga voor heel wat frustraties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Dit zijn drie broodnodige punten", opperde Peter Maes na de match. "De manier waarop of de omstandigheden waarin spelen niet zo veel rol. In deze fase is het heel belangrijk voor ons dat we drie punten pakken. De ene keer zit het mee en de andere keer zit het tegen, dat zijn nu eenmaal de wetten van het voetbal."

Toch wilde Maes de scheidsrechterlijke beslissingen niet laten overheersen. "Ik vind het vooral belangrijk dat ik weer heb kunnen vaststellen dat ons team heel weerbaar is. Als degradatieploeg kunnen we de laatste weken toch een goed rapport neerleggen. We hebben getoond dat we van elke ploeg kunnen winnen, maar dat wil niet zeggen dat je niet van elke ploeg punten kan verliezen. Op kop in de tweede periode? Het belangrijkste doel is het behoud."

Dure punten

OHL-coach Vincent Euvrard bleef zijn rustige zelve na de match, maar kookte intern toch wel wat. "Ik zit vol met innerlijke frustraties en woede. Dit zijn drie zeer dure punten die we hier verliezen. Twee niet-penalties en een zeer onterechte rode kaart... Iedereen kan een slechte dag hebben, maar de scheidsrechter bepaalde hier het resultaat. De punten zijn zeer duur in deze reeks en dat we er hier onnodig verliezen, dat wekt heel veel frustratie op."

Toch zag ook Euvrard positieve punten. "Eigenlijk kunnen we onszelf niks verwijten. Alleen dat we in de zeer dominante openingsfase geen goal konden scoren. Na de penalty en de rode kaart probeerden we de bakens te verzetten en dat lukte nog bijna ook. Maar het mocht helaas niet zijn."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top