Selectienieuws Proximus League: degradatietopper zonder speerpunten; twijfels bij Beerschot

Sport | Ook ode komende dagen puilt de ziekenboeg weer uit in de Proximus League. Zo moeten zowel Lokeren als Roeselare op zoek naar een offensieve oplossing terwijl Beerschot een weesgegroetje bidt voor Seigers. Bekerconcurrenten Westerlo en Union hebben minder zorgen aan het hoofd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot ontvangt zaterdagnamiddag Excelsior Virton, dat met Christian Bracconi een nieuwe kapitein aan boord heeft. Het wordt dus uitkijken voor de Mannekes, want de Luxemburgers zouden wel eens kunnen verrassen met hun opstelling (en misschien ook instelling). Bij Beerschot zal er wellicht niet te veel wijzigen, want alleen achter de naam van Rubin Seigers staat nog een vraagteken. De club meldt dat de verdediger pas zaterdag voor de match zal/kan beslissen of hij voldoende fit is. Vorogovskiy, Sanusi, Pietermaat en Bugridze liggen zeker nog in de lappenmand.

's Avonds kijken Sporting Lokeren en KSV Roeselare elkaar in de ogen. De twee staartploegen hopen op een driepunter, maar de speerpunten die mee voor de goals moeten zorgen zijn wel afwezig. Bij Lokeren liep Navarro een verrekking op waardoor hij de match aan zich voorbij moet laten gaan. Amano en Beridze trainen terug na hun kwaaltjes, maar blijven onzeker. De Witte, Overmeire, N'Dao en Filipovic zijn er nog niet bij. Roeselare reist dan weer af zonder topschutter Naessens. De goaltjesdief viel vorig weekend uit met een kuitblessure. Ook Vanbelle (heup), Kuisch (enkel) en Van Cauwenberge (quadriceps) missen de verplaatsing naar Daknam.

Westerlo en Union hebben - ondanks hun midweekmatch - minder selectiezorgen. Bij de Kempenaars zijn enkel Özer en Gboho nog 'out' terwijl Union niemand in de ziekenboeg heeft zitten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top