Boerenjaar 2019? OHL kan straks én de komende weken enkele 1B-jaarrecords breken

Sport | Na een minder 2018 is OH Leuven in 2019 weer helemaal open gebloeid. Onder de vleugels van Vincent Euvrard ontpopten de Brabanders zich van degradatiekandidaat tot titelfavoriet en dat vertaalt zich naar het einde van het jaar wellicht in één of meerdere records.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het eerste record kan straks tegen Lommel al een feit zijn. OH Leuven zit momenteel aan 14 zeges in 2019 (reguliere competitie) en doet daarmee even goed als Cercle Brugge in 2017. De Bruggelingen hadden daar wel 28 duels voor nodig terwijl de Leuvenaars nog maar 24 duels op de teller hebben staan (OHL - Union niet meegeteld). Leuven heeft dus genoeg aan één overwinning in de laatste drie duels om dat record scherper te stellen.

En ook het puntenrecord is nog haalbaar. Cercle Brugge sloot 2017 af met 48 punten terwijl Beerschot Wilrijk vorig jaar ook met dat totaal afklokte. OHL zit momenteel aan 44 punten.

De grootste uitdaging ligt misschien nog wel bij het doelpuntenrecord. OHL zit momenteel aan 39 competitiegoals in 2019 terwijl het record van Cercle Brugge op 47 goals staat. Henry en co zullen dus nog aan de bak moeten om ook daar een record te breken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top