Nielsen (Union) kent straf na oproeping via Reviewcommissie

Sport | Casper Nielsen kent zijn straf voor zijn tackle op de enkels van Lommelverdediger Tim Siekman. De Deense spelmaker van Union Sint-Gillis werd door de Geschillencommissie voor twee speeldagen aan de kant gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nielsen ging in de wedstrijd tussen Lommel en Union stevig door op de enkels van Siekman. De assistenkoning van de Proximus League besefte meteen dat hij over de schreef was gegaan en excuseerde zich uitvoerig bij de Nederlandse verdediger. Desalniettemin werd de fout niet bestraft tijdens de wedstrijd.

De Reviewcommissie besloot daarop dat Nielsen wél in aanmerking kwam voor een schorsing en stuurde hem naar de Geschillencommissie. Daar werd beslist om Nielsen twee speeldagen te schorsen én een boete van 2000 euro op te leggen.


Union kan nog in beroep gaan tegen die beslissing. De club haalde eerder al een slag thuis toen het Teddy Teuma in een soortgelijk verhaal alsnog vrijgesproken kreeg. Als Nielsen toch geschorst blijft, dan mist de Deen de competitiewedstrijden tegen Westerlo (uit) en Lokeren (thuis).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top