Gilman pakt uit met single Sunrise

Muziek | Gilman debuteert met ‘sunrise’, een eerste single uit de conceptuele EP ‘vuvu’, die volledig draait rond kwetsbaarheid. Gilman is de band van producer Sander Stuer, die eerder al Jan Verstraetens ‘Cheap Dreams’ producete, en daarnaast onder meer drummer is bij het Belgische Sleepers’ Reign (Humo’s Rock Rally) en Wanthanee (De Nieuwe Lichting).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zomer kon je Gilman nog live aan het werk zien op Boomtown (Gent) en vorige maand nog op de 'Open Mic-avond' in Het Depot (Leuven). De afgelopen jaren stond Gilman oa al op de affiches van Gent Jazz, De Minardschouwburg, Vooruit, Café Charlatan, Café Video, Crammerock etc.

Achter de schermen schaafde Stuer meer dan 3 jaar aan zijn debuut. Afgelopen voorjaar trok hij voor een half jaar naar de IJslandse Greenhouse Studios, waar hij tijdens de uren als assistent werkte voor Ben Frost en Valgeir Sigurdsson aan projecten met onder andere Sigur Rós en Swans, om na de uren zelf muziek te maken. Daarvan komt met ‘sunrise’ nu een allereerste single uit en elke maand volgt er één nieuwe track. Samen vormen die dan de 4-track EP 'vuvu'.

 ‘Sunrise’ sleurt je langs verschillende gemoedstoestanden, en balanceert tussen pas herwonnen zelfvertrouwen en vertwijfeling. Wat begint als voorzichtig gelaagde soundtrack ontspoort snel tot een dreigende vloedgolf, in een sonoor universum dat bij elke luisterbeurt nieuwe geheimen prijsgeeft. Die schemerwereld wordt ook visueel tot leven gebracht, met clips en artwork van de hand van Ruben Mertens. Met 5 uur aan beeldmateriaal dat Stuer tijdens zijn omzwervingen in IJsland verzamelde, ging Mertens creatief aan de slag, om te eindigen met een bevreemdende trip in roestbruin, die de muziek en tekst subtiel een extra dimensie geeft.

De clip die bij het nummer Sunrise hoort:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top