Preview speeldag 17 Proximus League: wie grijpt het momentum?

Sport | De komende dagen wordt de zeventiende speeldag in de Proximus League afgewerkt. Op de derde speeldag van de tweede periode heeft geen enkel team nog het maximum van de punten en wordt het uitkijken naar welke teams zich al dan niet kunnen handhaven bovenin de ranking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

29/11/2019 - 20u30: OH Leuven - Sporting Lokeren

In de eerste match van de tweede periode liet OHL een stevig uitschuivertje noteren (0-3 tegen Beerschot), maar een weekje later werd die uitschuiver recht gezet met een driepunter in het Westelse Kuipje. De Leuvenaars lieten daar zien dat ze ook in de tweede periode vol voor de promotie willen gaan en kunnen zich in die optiek geen nieuwe thuisuitschuiver veroorloven. Met Lokeren krijgen Euvrard en co wel een team over de vloer dat buitenshuis nog niet te veel presteerde, maar hoopt om onder Stijn Vreven aan de langverwachte revival te beginnen. Winst bij de eerste periodekampioen zou alvast een momentum kunnen creëren.

30/11/2019 - 17u00: Excelsior Virton - KVC Westerlo

Excelsior Virton begon met 1 op 6 niet al te best aan de tweede periode, maar blijft in het eigen Stade Yvan Georges wel een te duchten tegenstander. De Luxemburgers wonnen vijf van hun acht thuisduels en hielden vier keer de nul. Westerlo mag zich dus opmaken voor een stevige strijd. Maar als 'beste uitploeg van de reeks' moeten de troepen van Bob Peeters toch in staat geacht worden om iets mee te graaien in het verre Luxemburg. Een must, na het ietwat onverwachte puntenverlies thuis tegen OHL.

30/11/2019 - 20u30: KSV Roeselare - Lommel SK

Roeselare besliste eerder deze week ietwat onverwacht om coach Gretarsson in te ruilen voor de onbekende Fransman Gamel. Met de degradatietopper tegen Lommel in het achterhoofd zou die ingreep voor een schokeffect moeten zorgen, maar het is wel de vraag hoe snel Gamel de ploeg én de reeks zal kennen. Bij Lommel ging dat na de komst van een nieuwe trainer alvast snel. Sinds de komst van Peter Maes onderging de club een metamorfose met een knappe 8 op 12 én drie opeenvolgende clean sheets als gevolg. Als Lommel ook op Schiervelde wint, dan zet het alweer een mooie stap richting behoud.

01/12/2019 - 16u00: Union SG - Beerschot VA

Zondag staan er twee teams tegenover elkaar die op het einde van de eerste periode wat op de dool waren, maar sinds de start van de tweede periode toch weer een volle focus hebben. Zowel Union als Beerschot pakten de voorbije twee weken vier op zes en staan zo bovenaan de rangschikking van de tweede periode. Wie het onderlinge duel kan winnen, doet dus per definitie een gouden zaak in de race richting periodetitel, al heeft de verliezer natuurlijk ook nog tijd om zich te herstellen. Twee teams die dus ook in een momentum zitten én vol voor de winst willen gaan; en dat zal ongetwijfeld spektakel opleveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top