De rode loper van de American Music Awards

Muziek | Zondag werden de American Music Awards uitgereikt in Los Angeles, de grootste Amerikaanse muziekprijzen. Taylor Swift was de grote winnares van de avond met liefst vijf awards. De Zuid-Koreaanse groep BTS viel drie keer in de prijzen. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Taylor Swift

Taylor Swift werd uitgeroepen als artiest van het jaar en won prijzen voor beste videoclip (You Need to Calm Down) en beste album (Lover). De nog maar 29-jarige zangeres is nu de succesvolste artiest ooit bij de American Music Awards: ze brak het record van Michael Jackson. Op de rode loper straalde ze in een groene glitterjurk van Saint Laurent met hoge split, zodat haar laarzen van Giuseppe Zanotti in de kijker liepen.

Billie Eilish

Billie Eilish werd uitgeroepen als beste nieuwe artiest. Op de rode loper viel ze op in een outfit van Burberry met opvallend hoofddeksel, waardoor ze er een beetje uitzag als een imker.

Camila Cabello

De award voor beste samenwerking ging naar Camila Cabello en haar liefje Shawn Mendes voor de monsterhit Senorita. Op de rode loper droeg ze een huidskleurige jurk van Oscar de la Renta met lange sleep.

Shawn Mendes

Shawn Mendes, die dit jaar ook solo scoorde met zijn hit If I Can’t Have You, viel op in een paars pak én door zijn borsthaar te laten zien.

Halsey

Halsey kon haar nominatie als artiest van het jaar niet verzilveren, maar haar nummer Without Me viel wel in de prijzen als beste pop/rocksong. In haar bloemenjurk van Marc Jacobs en met erg kleurrijke oogschaduw viel er niet naast haar te kijken.

Post Malone

Rapper Post Malone was zeven keer genomineerd, maar kon enkel de award voor beste rap/hip-hopalbum mee naar huis nemen voor Hollywood’s Bleeding. In zijn ruitjeskostuum zag hij er allesbehalve saai uit op de rode loper.

Lizzo

Lizzo haalde vorige week nog acht nominaties binnen voor de Grammy Awards en ook de AMA’s was ze drie keer genomineerd. De rapster koos voor een gele laagjesjurk van Valentino én het kleinste handtasje ooit.

Dua Lipa

Met haar nieuwe single Don’t Start Now is Dua Lipa helemaal terug van weggeweest. Op de AMA’s maakte ze haar opwachting aan de zijde van haar liefje Anwar Hadid, de broer van Gigi en Bella. Ze straalde in een fuchsia jurk met hoge split van Miu Miu.

Selena Gomez

Ook Selena Gomez is terug van weggeweest: zij mocht de avond openen met twee van haar nieuwe nummers: Look At Her Now en Lose You to Love Me, die ze jammer genoeg niet zo toonvast zong. Op de rode loper liet ze zich wel positief opmerken in een knalgele jurk van Versace.

Ciara

Ciara mocht het gala aan elkaar praten en stal de show op de rode loper in een blauw pak van Balmain en een héél gewaagd decolleté.

Kesha

Kesha bracht haar nieuwe song Raising Hell op het podium samen met Big Freedia. Op de rode loper droeg ze van top tot teen Versace.

Carrie Underwood

In de countrycategorie won Carrie Underwood twee awards. Zij koos voor een paarse glitterjurk met lange sleep.

Shania Twain

Voor het eerst in zestien jaar maakte Shania Twain nog eens haar opwachting op de AMA’s, waar ze een medley bracht van haar grootste hits. Op de rode loper combineerde ze zijde en glitters.

Christina Aguilera

Christina Aguilera bracht op het podium haar nieuwe single Fall on Me met A Great Big World. Op de rode loper viel ze op in een wit ontwerp van Jean Paul Gaultier.

Heidi Klum

Heidi Klum stapte een paar maanden geleden in het huwelijksbootje met de zestien jaar jongere Tom Kaulitz, die je misschien nog kent als zanger van Tokio Hotel. Op de rode loper pakte ze uit met haar benen en decolleté in een mini-jurkje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top