Beerschot en Lokeren laatste eigenaars van niet al te fraaie seizoensstatistiek

Sport | Zaterdag staan met Beerschot en Lokeren twee teams tegenover elkaar die voor het seizoen de titel ambieerden, maar in de eerste periode die ambitie alles behalve waar konden maken. Beiden mikken nu op de tweede periode, maar zullen - als ze de periodetitel willen grijpen - toch zo snel mogelijk afscheid moeten nemen van een niet al te fraaie statistiek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geen van beide teams slaagde er dit seizoen namelijk al in om twee opeenvolgende wedstrijden te winnen. Beerschot kan die statistiek zaterdag wel achter zich laten als het de drie punten thuis houdt, want de Mannekes wonnen vorig weekend op Leuven en komen dus in aanmerking voor een tweede opeenvolgende zege. Lokeren kan dit weekend sowieso geen afscheid nemen van die statistiek.

In de voorbije seizoenen slaagden alle teams in 1B er vroeg of laat wél in om twee opeenvolgende matchen te winnen. Lokeren én Beerschot komen voorlopig dus nog in aanmerking om als eerste team geen winnend reeksje neer te zetten. Al hebben beiden natuurlijk nog wel voldoende kansen om eens zes op zes te pakken.

Recordhouder

KV Mechelen is met negen opeenvolgende zeges nog steeds recordhouder bij de winning streaks. Dit seizoen kwam Virton vooralsnog het dichtste bij met vijf opeenvolgende overwinningen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top