ERTEBREKERS

Festivals | Ertebrekers ziet zichzelf als een boysband voor veertigers en vijftigers. De drie zijn muzikale kinderen van de jaren 80 dus. Dat kan je horen a) aan hun voorliefde voor zwarte Amerikaanse funk en soul en b) aan de kristalheldere productie van hun platen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voertaal van Jeffrey Bearelle, Flip Kowlier en Peter Lesage is een redelijk universeel verstaanbaar West-Vlaams. Hun debuut ‘Otel’ was de soundtrack van de zomer van 2016. Laidback en gekruid met factor 50 en meezingers als ‘Eva Mendes’ en ‘De Zji’ (met een gasthoofdrol van Maaike Cafmeyer).

Wat goed is, krijgt altijd een vervolg. Nieuwkomer ‘Crème’ (2019) wordt gekenmerkt door dezelfde vrolijke inborst en verpletterende alledaagsheid. Maar het is ook duidelijk Ertebrekers 2.0. Met meer beats en met duidelijke knipogen naar Doe Maar, Het Goede Doel en Franse popbands uit de eighties. Hun levensmotto: laat de zon in je hart.

ARTWORK
De hoes van ‘Crème’ toont een hoorntje met een bol vanille en een bol mokka tegen een knalblauwe hemel. Het beeld is een creatie van Piet Stellamans. Hij is fulltime mens en parttime vanalles. Zoals tourmanager en toeverlaat voor Ertebrekers.

NOMINATIE

Artwork

PALMARES

2016 - Nederlandstalig (nominatie)
2016 - Album (nominatie)


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top