CHARLOTTE ADIGERY

Festivals | Charlotte Adigéry wordt voorzichtig maar zeker naar het voorplan gebracht. Het Belgisch-Caraïbische supertalent groeit artistiek op onder de vleugels van David en Stephen Dewaele (Soulwax, 2manydj’s). Voor hun label DEEWEE maken ze samen twee mini-albums die internationaal indruk maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

David en Stephen koppelen Adigéry aan Bolis Popul (Boris Zeebroek). Hij zet live nerveuze elektronica en vette bassen onder haar urban 2.0. Een grappig detail: op haar website presenteert ze Boris als een telg van de eerste Chinese immigranten op het exotische eiland Martinique. Terwijl hij de zoon is van een Belgische vader (Kamagurka) en een Chinese moeder.

Het netwerk van de broers Dewaele heeft ongetwijfeld geholpen om de naam Adigéry te laten landen op interessante plekken als The Guardian (‘…deliciously unpredictable…’) en de toonaangevende Amerikaanse website Pitchfork. Ze is vandaag te boeken via het Londense kantoor Primary Talent. De Grace Jones voor de 21ste eeuw is aangekomen.

ARTWORK
De algemene styling van de hoes is van Ill-Studio, een creatieve studio uit Parijs.

De tekening werd gemaakt door de Gentse beeldende kunstenares Joëlle Dubois. Ze is ook wel bekend als ‘Instagramkunstenares’ omdat ze zich vaak laat inspireren door dat medium.

NOMINATIES (3)

Alternative
Artwork
Doorbraak



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top