WILLY SOMMERS

Festivals | Willy Sommers is een rondreizend monument. Hij toert ondertussen al vijf jaar langs de culturele centra met ‘Het Erfgoed van… ‘, een uitgebreid overzicht van zijn vijftigjarige carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat kreeg in 2019 een annex met ‘Sommers of ‘69’. Het is een album met covers uit 1969, het jaar waarin de jonge Willy De Gieter debuteerde bij de coverband The Yeats. ‘We waren met zes. Ik zong, speelde gitaar en tenorsaxofoon. En we brachten de hits van het moment.’ The Yeats verzorgden trouwens backing vocals op ‘Ik Ben Verliefd Op Jou’ van Paul Severs.

Op kerstavond 1970 speelt de groep in Halle in het voorprogramma van The Pebbles. Producer Roland Verlooven is die avond in de zaal. Hij had de vraag gekregen van de bazen van platenfirma Vogue om een nieuwe Vlaamse zanger te zoeken. Een knappe jongen die kan zingen. Een concurrent voor Paul Severs en Salim Seghers.

Verlooven heeft het lastig om De Gieter te overtuigen om in het Nederlands te zingen. Uiteindelijk hapt hij toch toe. Hij wordt Willy Sommers. Zijn tweede single heet ‘Zeven Anjers, Zeven Rozen’.

NOMINATIE

Vlaams populair


PALMARES

2017 – Vlaams populair (nominatie)
2011 – Populair (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top