De tops en flops van Week 11 in de NFL

De Vikings zorgen voor een huzarenstuk, Derek Carr geeft blijk van heel veel regelmaat en Myles Garrett gaat door het lint zoals we maar zelden in de NFL zien. Hier zijn de tops en flops van deze week.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

De speler van de week – Derek Carr (Oakland Raiders)

Een quarterback die een correcte wedstrijd kan spelen en tegelijk zijn ploeg vooruit kan stuwen zonder spectaculair te zijn, is geld waard. Tegen de Bengals (17-10) toonde Derek Carr zich hier een voorbeeld van. 24 passes gelukt op 29, met slechts 1 mislukte pass in de eerste helft: de quarterback van de Raiders acteerde net zoals zijn ploeg met veel ernst en concentratie. Sinds het begin van het seizoen zit hij aan een gemiddelde evaluatie van 105.2, veruit de beste uit zijn hele carrière. Als ploeg zit Oakland echt op de hielen van Kansas City in de strijd om de titel in AFC West.

De ploeg van de week – Minnesota Vikings

Aan de rust stonden de Vikings 20-0 achter, maar dankzij een formidabele tweede helft konden ze toch winnen van de Broncos (27-23). Volgens de statistieken van de NFL was Minnesota zondag de 100e ploeg die een achterstand van 20 punten kende bij de rust. In de vorige 99 keer verloor die ploeg ook de wedstrijd. De nederlaag zou slecht gevallen zijn bij de Vikings in hun race naar de play-offs. Deze nipte overwinning moet hen in het einde van het seizoen een boost geven.

De flopspeler van de week – Myles Garrett (Cleveland Browns)

Met welke woorden kunnen we beschrijven wat Myles Garrett heeft uitgespookt? Overal ter wereld is erover gesproken en het haalde zelfs de media die het anders nooit over de NFL hebben: zij toonden de video van de sterverdediger van de Browns die de helm van het hoofd van Mason Rudolph haalde om ermee op zijn hoofd te timmeren. Voor de woede-uitbarsting is geen verklaring te vinden: er was nog maar 8 seconden te spelen en de zege was al binnen voor zijn ploeg (21-7). De straf werd snel uitgesproken: Myles Garrett is voor onbepaalde duur geschorst en al zeker tot het einde van het seizoen.

De flopploeg van de week – Carolina Panthers

De Carolina Panthers leken op weg om zich te mengen in de strijd om de play-offs, maar verliezen nu volledig de pedalen. Een frappant voorbeeld ervan: de jonge quarterback Kyle Allen (foto) die maar liefst 9 intercepties liet optekenen in zijn laatste 4 wedstrijden, waaronder 4 keer dit weekend tegen Atlanta (29-3 nederlaag). Met een balans van 5-5 en een moeilijke kalender zal de franchise uit Charlotte zich moeten herpakken om zich nog te kwalificeren.

De actie van de week – Jakeem Grant (Miami Dolphins)

Na twee overwinningen op rij moesten de Dolphins tegen de Buffalo Bills (20-37) de wet van de sterkste ondergaan. Ze tekenden wel voor een spectaculaire actie: een kickoff return van 101 yards van Jakeem Grant die uitpakte met de kracht en de wendbaarheid die nodig zijn om de tackles van de verdedigers te ontlopen.Ter herinnering: Jakeem Grant haalde dit kunstje vorig jaar ook al eens uit tegen de Titans:

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?