STATS of the week 1B: heenronde afgesloten met duidelijke favorieten in alle individuele klassementen

Sport | Vrijdag werd de laatste speeldag van de heenronde afgewerkt. OH Leuven kroonde zich tot periodekampioen terwijl Thomas Henry en Laurent Henkinet zich opnieuw van hun beste kant lieten zien. Zij konden hun macht vergroten in de individuele klassementen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thomas Henry was ook in de clash om de periodetitel weer op de afspraak. De Fransman stond op de juiste plek om een rush van Mercier af te ronden en zijn team zo de periotitel de schenken. Henry was alweer de enige van de toppers in de topschuttersstand die zijn totaal kon opkrikken.

8. Henry (OHL)
5. Maertens (OHL), Nielsen (Union), Couturier (Virton), Abrahams (Westerlo)
4. Holzhauser (Beerschot)
3. Bruls (Westerlo), Cruz (Virton), Hendrickx (Lommel), Naessens (Roeselare), Beridze (Lokeren), Saviour (Roeselare)

Bij de assists veranderde er opnieuw bitter weinig bovenin. Nielsen lijkt een kleine terugval te hebben voor Union en ook Teuma en Brüls konden niet beslissend zijn op de 14e speeldag. In het achterveld kon Mercier zich wel wat opwerken.

6. Nielsen (Union) 
4. Teuma (Union), Brüls (Westerlo) 
3. Henry (OHL), Jordanov (Virton), Lecomte (Virton), Aguemon (OHL), Rommens (Roeselare), Holzhauser (Beerschot), Mercier (OHL)

Henkinet hield de nul tegen Virton en bouwt zo ook een kloofje uit in het klassement van de clean sheets. Eerste achtervolger Özer mocht een weekje rusten en zag zijn vervanger Van Langendonck ook de nul houden. Svedkauskas (Lommel) hield dan weer voor de tweede keer dit seizoen zijn netten schoon.

7. Henkinet (OHL)
5. Özer (Westerlo)
4. Moris (Virton)
3. Vanhamel (Beerschot)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top