Union thuis onderuit tegen Westerlo: "Zij zijn de beste ploeg in deze competitie"

Sport | Union en Westerlo streden tot op de voorlaatste speeldag mee voor de eerste periodetitel, maar moesten op de slotspeeldag van die eerste periode toch allebei de wei in voor een match zonder al te grote belangen. Westerlo ging daar het beste mee om en pakte de drie punten mee uit het Dudenpark.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Unioncoach Thomas Christiansen was niet echt tevreden met de prestatie van zijn team en moest op zijn tanden bijten om geen verkeerde dingen te zeggen. "Het was een frustrerende avond. We waren veel te passief en we gaven veel te veel ruimte aan Westerlo. Dat kan je niet doen tegen een team dat  ik bestempel als de beste ploeg van de reeks. Als we niet snel verbeteren, dan zal het moeilijk zijn om resultaten te halen in de tweede periode."

Bob Peeters was vanzelfsprekend wel tevreden over zijn team. "We hebben hier gezien dat iedereen in onze kern mee is met het verhaal. Wie er ook speelt, onze waarden blijven voorop. We zetten hoog druk, er was een goede balcirculatie en we voetbalden wel wat kansen bij elkaar. Daarnaast hebben we zelf ook weinig weggeven. Wat mij betreft hebben we hier laten zien dat we een team zijn waar mee rekening gehouden zal moeten worden in de tweede periode."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top