Intussen bij de amateurs: één autoritaire leider; RWDM, Lierse Kempenzonen en Tubize puffen

Sport | Doorheen het seizoen proberen we u ook regelmatig (elke vijf speeldagen) op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de hoogste amateurklasse. Wie heeft de beste kaarten om ons volgend jaar te vervoegen en hoe brengen de ex-Proximus League-teams ervan af?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na tien speeldagen is er één autoritaire leider: KMSK Deinze. De Oost-Vlamingen pakten dit seizoen al 27 op 30 en lijken zo al vroeg in het seizoen op weg naar de promotie. De kloof met eerste achtervolger Seraing bedraagt namelijk al zeven punten en de (reguliere) kampioen van vorig seizoen - Thes Sport - volgt op acht punten.

1. KMSK Deinze: 27 punten
2. Seraing: 20 punten
3. Thes Sport: 19 punten
4. Rupel Boom: 17 punten
5. Olympic Charleroi: 17 punten

De Proximus League-degradant van vorig seizoen - AFC Tubize - doet het alles behalve goed. De Brabanders staan op twee na laatste met 10 op 30 en kamperen dus opnieuw in de degradatiezone.

Valse start

Daar staat het wel in het gezelschap van onder meer Lierse Kempenzonen. De ambitieuze Kempenaars staan gedesillusioneerd voorlaatste met amper 8 op 10. Ook RWDM is niet meteen spetterend begonnen aan het seizoen. De Brusselse traditieclub moet de titelambities voorlopig laten varen met 13 op 30.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top