Preview speeldag 14 Proximus League: één strijd der titanen; bottom-4 vecht om kloofje

Sport | Vrijdag staat de laatste speeldag van de eerste periode op het programma. Excelsior Virton en OH Leuven gaan onderling uitmaken wie zich als eerste plaatst voor de promotiefinale, maar ook in de andere duels zijn de belangen best groot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

08/11 - 20u30:  Excelsior Virton - OH Leuven

Een rechtstreeks duel om de het eerste ticket voor de promotiefinale... mooier kan een affiche niet zijn op de slotspeeldag. Het verrassende Virton én het verrezen OH Leuven gaan in Luxemburg de strijd aan om de felbegeerde eerste periodetitel. Door de jammerlijke stroompanne van vorig weekend (OHL - Union) dreigt er bij een gelijkspel een anti-climax, maar beide teams stappen wel het veld op met de gedachte dat ze bij winst 100% zeker zijn van de periodetitel. Bovendien speelde Virton dit seizoen nog geen enkele keer gelijk én etaleerde OHL zich vooralsnog tot de beste uitploeg van de reeks (samen met Westerlo). Spanning troef dus in het wellicht uitverkochte Stade Yvan Georges!

08/11 - 20u30: Union Sint-Gillis - KVC Westerlo

In het Dudenpark staan de twee voornaamste verliezers van de vorige speeldag tegenover elkaar. De geel-blauwen streden tot op de voorlaatste speeldag mee voor de knikkers, maar moesten in extremis toch afhaken. Winst in de laatste match van de eerste periode zal hen ongetwijfeld moed geven om er ook in de tweede periode weer vol voor te gaan. Daarnaast staan er heel wat protagonisten van de individuele klassementen (Nielsen, Teuma, Brüls, Abrahams en Özer) tegenover elkaar. Afwachten wie dit keer kan excelleren.

08/11 - 20u30: Lommel SK - Beerschot VA

Lommel en Beerschot gingen vorig weekend allebei met een goed gevoel het veld af. Lommel kon in extremis een puntje scoren bij Westerlo terwijl Beerschot redelijk makkelijk de maat nam van Roeselare. Voor Lommel wordt het nu zaak om het getankte vertrouwen om te zetten in een deugddoende zege terwijl Beerschot graag met een driepunter het veld af zal willen om met een goed gevoel aan de tweede periode te starten. Bovendien kan Beerschot ook nog een gouden zaak doen in de strijd tegen de degradatie (als dat al een issue zou zijn op het Kiel). Het zou Lommel al op twaalf punten kunnen zetten. Bij verlies aan de Gestelsedijk wordt de kloof plots toch maar weer zes puntjes.

08/11 - 20u30: KSV Roeselare - Sporting Lokeren

Een soortgelijk gevoel zal er ook bij Sporting Lokeren heersen. De Waaslanders trekken naar eerste achtervolger KSV Roeselare en doen er best aan om niet te verliezen om de degradatiestrijd niet opnieuw aan te wakkeren. De kloof tussen Lokeren en de twee laatste teams bedraagt momenteel vijf punten en is dus nog fragiel in een rechtstreeks duel. Maar dat beseffen ze natuurlijk ook maar al te goed bij Roeselare. De West-Vlamingen wonnen vlotjes hun vorige twee thuisduels en staan opnieuw met geslepen messen klaar om te knallen op Schiervelde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top