Het showbizznieuws van de week

Marijn Devalck voelde aanvankelijk niet veel voor een terugkeer van 'F.C. De Kampioenen', Michel Van den Brande overweegt een politieke carrière, Viktor Verhulst reageert rustig op de commotie rond 'Dancing With The Stars' en Kelly Pfaff zegt zeker niet neen tegen een terugkeer van 'De Pfaffs'. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Lees er hier alles over!
 

Het showbizznieuws van de week © Isopix

Binnenkort komen er 8 nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen op ons af. Marijn Devalck, die al jaren de rol van Boma vertolkt, liet weten dat hij aanvankelijk niet zo enthousiast was. ‘M'n mening is gevraagd vooraf, en ik heb keurig op papier gezet dat het voor mij niet hoeft, dit nieuwe hoofdstuk. Maar, zoals altijd, zal ik me solidair tonen met hetgeen de meerderheid van de acteurs beslist. Als zij dit wel zien zitten - wat blijkbaar zo is - dan doe ik mee', aldus Devalck in een interview met Dag Allemaal.

Hij doet ook nog een boekje open over de betaling van de acteurs en actrices, die volgens hem niet altijd even correct verliep: ‘In die beginperiode zijn ze gewoon niet correct geweest met ons. We werden verplicht om met contracten te werken waarin we aangaven afstand te doen van onze rechten. Met andere woorden, we verdienden geen cent extra door de immense populariteit. Da’s eigenlijk verboden, om dat op te leggen. Maar de acteurs die er destijds over klaagden, werden meteen uit de reeks gezet. Ah ja, er stonden er genoeg in de gang te wachten die wel onder die voorwaarden wilden werken. Zelf werkte ik dus gewoon aan een wedde die paste bij een onbekend acteur. Aangepast aan de index en m’n anciënniteit, dat wel. En ik zweeg daarover. Ook al had ik m’n populariteit makkelijk kunnen uitspelen. Het enige wat ik durfde te vragen, was of de VRT ons zou toelaten om ook in andere reeksen te spelen. Toenmalig topman Piet Van Roe heeft me nog bedankt voor die terughoudendheid. Collegialiteit is nu eenmaal heel belangrijk voor mij. Ook nu nog. Want laat dat duidelijk zijn, met betrekking tot de nieuwe reeks. In de contracten zal moeten vermeld staan dat iedereen exact even veel betaald wordt. Wat dat betreft eis ik volledige transparantie’, zo zette de acteur de puntjes op de i. Jan Verheyen, de regisseur van 3 van de 4 F.C. De Kampioenen-films, laat weten dat de financiële kwestie ondertussen is opgelost.

Michel Van den Brande overweegt politieke carrière

Michel Van den Brande overweegt politieke carrière © Isopix

Michel Van den Brande heeft geen goed woord over voor de Belgische politiek. De ondernemer en bekende Vlaming overweegt om er iets aan te doen en zelf politicus te worden. ‘Ik wil opkomen voor de werkende mens. Het is toch niet normaal dat een modale werkmens een pensioentje van nog geen 1 200 euro krijgt voor een loopbaan van 45 jaar, terwijl de ministers overbetaald worden en een mooi pensioen opbouwen. Waarom hebben wij zes regeringen nodig? Als ik verkozen zou worden, maak ik één regering, bestaande uit tien ministers en één premier. Ik zou België bijeenhouden en investeren in het landsgedeelte dat er behoefte aan heeft. Ik ben er een grote voorstander om de mensen te helpen in hun thuisland. Neem Syrië als voorbeeld: stuur de mensen terug naar hun land en geef hen de middelen om het terug op te bouwen. Maar nu geeft de politiek een verkeerd signaal’, liet hij optekenen in een interview met Dag Allemaal.

Viktor Verhulst reageert op kritiek Dancing With The Stars

Viktor Verhulst reageert op kritiek Dancing With The Stars © SBS Belgium

Viktor Verhulst krijgt bakken kritiek over zich heen omwille van zijn deelname aan Dancing with the Stars. Verhulst lijkt zeker niet de beste danser te zijn, maar overleeft de selectie keer op keer. Sommige kijkers insinueren dat Gert Verhulst ervoor zorgt dat zijn zoon kan doorgaan, maar zowel de jury als Viktor zelf ontkennen dat met klem. ‘Het is heel belangrijk om juist te stemmen. Op dansers’, aldus de ontgoochelde actrice Ann Pira na haar uitschakeling. ‘Als het publiek ervoor kiest om de underdog in de wedstrijd te houden, dan moeten wij dat als jury respecteren. Viktor is populair bij de stemmende kijkers, da’s duidelijk’, reageerde Davy Brocatus, die in de jury zit. Ronnie De Ceuster, de gerechtsdeurwaarder van dienst, deelt die mening: ‘We kunnen in eer en geweten bevestigen dat de stemming op een correcte manier gebeurt. In dit concrete geval moeten we vaststellen dat Viktor veel stemmen krijgt van de kijker. Je kan dat onterecht vinden, maar zo is het nu eenmaal. Het format, en het format alleen, bepaalt de uitslag. De vakjury heeft ondertussen ook al enkele keren opgeroepen om te kijken naar de dansprestaties, maar uiteindelijk stemt de kijker zoals hij of zij dat wil. Daar heeft Gert Verhulst niets aan te veranderen. Viktor zelf blijft er rustig onder: ‘Op een gegeven moment heb ik de knop omgedraaid, omdat ik natuurlijk ook zie hoeveel werk Natascha (zijn danspartner, red.) in mij steekt. En ik wil haar niet in de steek laten’, besloot hij.

Kelly Pfaff ziet een nieuw seizoen van De Pfaffs wel zitten

Kelly Pfaff ziet een nieuw seizoen van De Pfaffs wel zitten © Photo News

Kelly Pfaff staat niet weigerachtig tegenover een terugkeer van de realityserie De Pfaffs. ‘Het zou dit jaar al kunnen zijn, het zou volgend jaar kunnen zijn, het kan over drie jaar zijn, maar we kunnen ook over tien jaar terugkeren’, vertelde ze in een interview met het Nederlandse programma Shownieuws. Ze voegde er ook aan toe dat de roddel dat de Pfaffs heel wat verdienden met de reeks, nergens op slaat: ‘Nee, dat is echt onzin’, stelde ze klaar en duidelijk.
 

Kritiek op talkshow Wat Een Dag! gaat nog niet liggen

Kritiek op talkshow Wat Een Dag! gaat nog niet liggen © VTM

Nadat de proefaflevering van de VTM-talkshow Wat Een Dag! op Twitter compleet de grond in werd geboord, kreeg ook de eerste echte aflevering ervan langs. ‘Wat een zooi’ en ‘een uiterst hemeltergende kijkervaring’, waren de woorden die een recensent van Het Belang van Limburg gebruikte. Ook praatprogrammacoryfee Jan Van Rompaey spaarde de roede niet: ‘Je moet dagelijkse talkshows veel zorgvuldiger voorbereiden’, zo citeert Het Nieuwsblad hem. Presentator Davy Parmentier blijft er kalm onder: ‘Het zal nooit af, perfect of vlekkeloos zijn’, luidde zijn reactie in diezelfde krant.
 

Andy Peelman maakte val tijdens mountainbikerace

Andy Peelman maakte val tijdens mountainbikerace © VTM

Andy Peelman zal zich zijn deelname aan de Roc du Maroc nog lang heugen: hij kwam tijdens de mountainbikerace lelijk ten val in de woestijn. ‘Een stom ongeluk. Ik verloor mijn evenwicht en ben tegen de vlakte gegaan. Ik voelde direct dat er iets niet in orde was. Twee gekneusde ribben. Ik heb de race volledig uitgereden, maar moet het nu wel bekopen. Ik voel me echt niet okee. Niezen, diep inademen: allemaal heel pijnlijk’, sprak hij in een interview met Dag Allemaal.

Ed Sheeran is de rijkste Britse beroemdheid jonger dan 30

Ed Sheeran is de rijkste Britse beroemdheid jonger dan 30 © Isopix

Ed Sheeran is officieel de rijkste Britse beroemdheid jonger dan 30 jaar. De zanger, die 28 lentes telt, heeft zijn fortuin tegenover vorig jaar bijna verdubbeld naar ongeveer 196 miljoen euro. Volgens de nieuwe lijst van het Britse entertainmentmagazine Heat Magazine is het leeuwendeel van Sheerans fortuin afkomstig van zijn Divide-tournee. Tussen maart 2018 en augustus 2019 gaf de singer-songwriter maar liefst 258 concerten voor een totaal van 7 miljoen fans. Die reeks optredens bracht naar schatting 693 miljoen euro op. Daarnaast hebben royalty's voor zijn songteksten hem ook een aardige duit opgebracht. Sheerans platen gingen wereldwijd al meer dan 150 miljoen keer over de toonbank. Na Sheeran volgt Daniel Radcliffe op de lijst met 104 miljoen euro. De acteur heeft het grootste deel van zijn vergaarde fortuin te danken aan zijn hoofdrol in de Harry Potter-films. Op plaats drie prijkt Harry Styles, met zijn 25 lentes de benjamin in de top-10 van rijkste Britse celebs onder 30.  De eerste vrouw, op plaats 4, is Emma Watson. De actrice heeft 66 miljoen euro op haar bankrekening staan.

Game Of Thrones-prequel op komst

Game Of Thrones-prequel op komst © Belga

De Amerikaanse betaaltelevisiezender HBO heeft een nieuwe reeks in het universum van Game of Thrones besteld, getiteld House of the Dragon. Dat heeft WarnerMedia, waartoe de zender behoort, aangekondigd tijdens de presentatie van het nieuwe streamingplatform HBO Max. George R.R. Martin, auteur van de boeken waarover de Game of Thrones-serie gaat, werkt mee aan de nieuwe reeks, samen met scenarist Ryan Condal. House of the Dragon speelt zich 300 jaar eerder af en vertelt het verhaal van één van de families uit de fantasyreeks. Er is nog geen releasedatum bekend.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zij blijven Forever Young

Zij blijven Forever Young

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

In november zitten we op de snelweg richting winter Ideaal dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Tv-tips van de week (4 t.e.m. 10/11)

Tv-tips van de week (4 t.e.m. 10/11)

Een spannende film, een beklijvende serie, een partijtje voetbal of een reis door de dierenwereld: er is voor elk wat wils op tv de komende dagen. Onze aanraders!

De films met de langste productietijd

De films met de langste productietijd

Het shooten van een langspeelfilm kan soms heel wat tijd in beslag nemen. Soms zelfs té veel tijd. Orson Welles is met 48 jaar de recordhouder. Maar hij is niet de enige die zijn tijd nam!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis, het Deense CS:GO team, staat momenteel opnieuw helemaal bovenaan de HLTV CS:GO ranking. Om dat te verwezenlijken stoten ze Evil Geniuses van de troon, dat eventjes op de eerste plaats mocht vertoeven na een aantal sterke prestaties, maar na enkele inconsistente performances zijn ze hun plekje alweer kwijt. Astralis maakte een sterke run naar boven dankzij hun overwinningen op IEM Beijing, waar ze wonnen van onder andere ViCi, maar ook 100 Thieves en FaZe. Dat allemaal zonder ook maar één map te verliezen.

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

Esports organisatie heeft de nieuwe coach voor hun League of Legends team aangekondigd. Het gaat om Tony “Zikz” Gray, die de rol in het seizoen van 2020 voor zijn rekening zal gaan nemen. Gray was eerder al actief bij Team SoloMid, waar hij ongeveer een jaar werkte. Daarvoor was hij meerdere jaren actief bij CLG,eerst als analist en later als coach.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team, het CS:GO team onder leiding van Joshua “steel” Nissan, zal in de toekomst onder de banner van organisatie Chaos gaan spelen. Daarvoor trekken ze naar Atlanta, in Georgia. De aankondiging komt er nadat bekend werd dat Ben’s Anime Team de vervanger zou worden van Cloud9 op DreamHack Open Atlanta, maar de onderhandelingen rond de overgang zouden al bijna een maand lopen.

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

De Britse professionele FIFA 20 esporter Donovan “Tekkz” Hunt, die recent de overstap maakte naar Fnatic, heeft al meteen een trofee mee naar huis genomen voor z’n nieuwe team. Hij wist de Braziliaan Falvio “Fifilza” Brito met een fikse 3-0 overwinning naar huis te sturen, waardoor hij de winnaar is geworden van de 2020 FUT Champions Cup Stage 1.

G2 gaat ten onder, FunPlus Phoenix wint Worlds

G2 gaat ten onder, FunPlus Phoenix wint Worlds

Na de editie van vorig jaar waar Europa vertegenwoordigt werd door Fnatic had Europa opnieuw kans om Worlds te winnen, deze keer via G2 Esports. Toch mocht het ook deze keer niet zijn voor onze regio, want G2 Esports ging ten onder tegen een dominant FunPlus Phoenix. Uiteindelijk werd het zelfs een volledige ‘clean sweep’ aangezien FunPlus Phoenix geen enkele match verloor tegen de Europese grootmacht

Astralis klopt 100 Thieves en wint IEM Beijing

Astralis klopt 100 Thieves en wint IEM Beijing

Het Deense CS:GO team Astralis heeft zich tot winnaar van IEM Beijing gekroond door te winnen van 100 Thieves. Doorheen het toernooi toonde het team meerdere keren waar ze toe in staat waren met enkele eenzijdige wedstrijden. Ze spoelen zo hun mindere prestatie op BLAST Pro Series Kopenhagen door en namen ze ook revanche op FaZe Clan in de halve finale, dat hen in Kopenhagen een zware nederlaag wist toe te dienen.

Upsets in groepsfase IEM Beijing

Upsets in groepsfase IEM Beijing

IEM Beijing ging gisteren van start en we zagen enkele van de hoogst gerankte CS:GO teams ter wereld het tegen elkaar opnemen. We zagen enkele verwachte overwinningen, maar toch was er een team dat een behoorlijke upset teweeg kon brengen tegen één van de hoogst gerankte teams ter wereld.

Groepen DreamHack Atlanta bekend, net als vervanger Cloud9

Groepen DreamHack Atlanta bekend, net als vervanger Cloud9

DreamHack Open Atlanta heeft bekend gemaakt hoe de groepen er zullen uitzien voor het evenement. De acht deelnemende teams worden onderverdeeld in twee double-elimination groepen. Voor de openingswedstrijden zal een best-of-one systeem worden gebruikt, terwijl voor de play-offs en de eliminatiewedstrijden een best-of-three zal worden gehanteerd. Daarnaast is ondertussen ook bekend wie Cloud9 zal gaan vervangen.

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

Belgische voetbalclub KV Mechelen heeft een hoop nieuwe zaken aangekondigd voor het komende FIFA 20 seizoen. Naast het inlijven van een gloednieuwe esporter (en meer) komen ze op de proppen met een heus ‘Gaming Department’ binnen de voetbalclub. Daarmee zullen ze niet alleen deelnemen aan verschillende esport competities, maar willen ze ook meer engagement en contact met hun fans door middel van gaming.

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

Esports organisatie Fnatic heeft aangekondigd dat Donovan “Tekkz” Hunt hun nieuwe FIFA 20 speler zal worden. De nog steeds maar 17-jarige Brit tekende een contract bij de organisatie tot het einde van de levensduur van FIFA 21. De aankondiging zat er al een tijdje aan te komen, want Tekkz zat ook al enige tijd zonder team.

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Ondertussen heeft EA Sports ons al het achtste team of the week voorgeschoteld en ook deze keer kunnen we weer enkele Belgen terugvinden tussen al dat voetbalgeweld. Daarnaast barst het Team of The Week deze keer van de bruikbare kaartjes, met enkele grote namen voor de Bundesliga, maar vooral voor de Serie A.

Top