Het showbizznieuws van de week

Films | Marijn Devalck voelde aanvankelijk niet veel voor een terugkeer van 'F.C. De Kampioenen', Michel Van den Brande overweegt een politieke carrière, Viktor Verhulst reageert rustig op de commotie rond 'Dancing With The Stars' en Kelly Pfaff zegt zeker niet neen tegen een terugkeer van 'De Pfaffs'. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Lees er hier alles over!
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Binnenkort komen er 8 nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen op ons af. Marijn Devalck, die al jaren de rol van Boma vertolkt, liet weten dat hij aanvankelijk niet zo enthousiast was. ‘M'n mening is gevraagd vooraf, en ik heb keurig op papier gezet dat het voor mij niet hoeft, dit nieuwe hoofdstuk. Maar, zoals altijd, zal ik me solidair tonen met hetgeen de meerderheid van de acteurs beslist. Als zij dit wel zien zitten - wat blijkbaar zo is - dan doe ik mee', aldus Devalck in een interview met Dag Allemaal.

Hij doet ook nog een boekje open over de betaling van de acteurs en actrices, die volgens hem niet altijd even correct verliep: ‘In die beginperiode zijn ze gewoon niet correct geweest met ons. We werden verplicht om met contracten te werken waarin we aangaven afstand te doen van onze rechten. Met andere woorden, we verdienden geen cent extra door de immense populariteit. Da’s eigenlijk verboden, om dat op te leggen. Maar de acteurs die er destijds over klaagden, werden meteen uit de reeks gezet. Ah ja, er stonden er genoeg in de gang te wachten die wel onder die voorwaarden wilden werken. Zelf werkte ik dus gewoon aan een wedde die paste bij een onbekend acteur. Aangepast aan de index en m’n anciënniteit, dat wel. En ik zweeg daarover. Ook al had ik m’n populariteit makkelijk kunnen uitspelen. Het enige wat ik durfde te vragen, was of de VRT ons zou toelaten om ook in andere reeksen te spelen. Toenmalig topman Piet Van Roe heeft me nog bedankt voor die terughoudendheid. Collegialiteit is nu eenmaal heel belangrijk voor mij. Ook nu nog. Want laat dat duidelijk zijn, met betrekking tot de nieuwe reeks. In de contracten zal moeten vermeld staan dat iedereen exact even veel betaald wordt. Wat dat betreft eis ik volledige transparantie’, zo zette de acteur de puntjes op de i. Jan Verheyen, de regisseur van 3 van de 4 F.C. De Kampioenen-films, laat weten dat de financiële kwestie ondertussen is opgelost.

Michel Van den Brande overweegt politieke carrière

Michel Van den Brande heeft geen goed woord over voor de Belgische politiek. De ondernemer en bekende Vlaming overweegt om er iets aan te doen en zelf politicus te worden. ‘Ik wil opkomen voor de werkende mens. Het is toch niet normaal dat een modale werkmens een pensioentje van nog geen 1 200 euro krijgt voor een loopbaan van 45 jaar, terwijl de ministers overbetaald worden en een mooi pensioen opbouwen. Waarom hebben wij zes regeringen nodig? Als ik verkozen zou worden, maak ik één regering, bestaande uit tien ministers en één premier. Ik zou België bijeenhouden en investeren in het landsgedeelte dat er behoefte aan heeft. Ik ben er een grote voorstander om de mensen te helpen in hun thuisland. Neem Syrië als voorbeeld: stuur de mensen terug naar hun land en geef hen de middelen om het terug op te bouwen. Maar nu geeft de politiek een verkeerd signaal’, liet hij optekenen in een interview met Dag Allemaal.

Viktor Verhulst reageert op kritiek Dancing With The Stars

Viktor Verhulst krijgt bakken kritiek over zich heen omwille van zijn deelname aan Dancing with the Stars. Verhulst lijkt zeker niet de beste danser te zijn, maar overleeft de selectie keer op keer. Sommige kijkers insinueren dat Gert Verhulst ervoor zorgt dat zijn zoon kan doorgaan, maar zowel de jury als Viktor zelf ontkennen dat met klem. ‘Het is heel belangrijk om juist te stemmen. Op dansers’, aldus de ontgoochelde actrice Ann Pira na haar uitschakeling. ‘Als het publiek ervoor kiest om de underdog in de wedstrijd te houden, dan moeten wij dat als jury respecteren. Viktor is populair bij de stemmende kijkers, da’s duidelijk’, reageerde Davy Brocatus, die in de jury zit. Ronnie De Ceuster, de gerechtsdeurwaarder van dienst, deelt die mening: ‘We kunnen in eer en geweten bevestigen dat de stemming op een correcte manier gebeurt. In dit concrete geval moeten we vaststellen dat Viktor veel stemmen krijgt van de kijker. Je kan dat onterecht vinden, maar zo is het nu eenmaal. Het format, en het format alleen, bepaalt de uitslag. De vakjury heeft ondertussen ook al enkele keren opgeroepen om te kijken naar de dansprestaties, maar uiteindelijk stemt de kijker zoals hij of zij dat wil. Daar heeft Gert Verhulst niets aan te veranderen. Viktor zelf blijft er rustig onder: ‘Op een gegeven moment heb ik de knop omgedraaid, omdat ik natuurlijk ook zie hoeveel werk Natascha (zijn danspartner, red.) in mij steekt. En ik wil haar niet in de steek laten’, besloot hij.

Kelly Pfaff ziet een nieuw seizoen van De Pfaffs wel zitten

Kelly Pfaff staat niet weigerachtig tegenover een terugkeer van de realityserie De Pfaffs. ‘Het zou dit jaar al kunnen zijn, het zou volgend jaar kunnen zijn, het kan over drie jaar zijn, maar we kunnen ook over tien jaar terugkeren’, vertelde ze in een interview met het Nederlandse programma Shownieuws. Ze voegde er ook aan toe dat de roddel dat de Pfaffs heel wat verdienden met de reeks, nergens op slaat: ‘Nee, dat is echt onzin’, stelde ze klaar en duidelijk.
 

Kritiek op talkshow Wat Een Dag! gaat nog niet liggen

Nadat de proefaflevering van de VTM-talkshow Wat Een Dag! op Twitter compleet de grond in werd geboord, kreeg ook de eerste echte aflevering ervan langs. ‘Wat een zooi’ en ‘een uiterst hemeltergende kijkervaring’, waren de woorden die een recensent van Het Belang van Limburg gebruikte. Ook praatprogrammacoryfee Jan Van Rompaey spaarde de roede niet: ‘Je moet dagelijkse talkshows veel zorgvuldiger voorbereiden’, zo citeert Het Nieuwsblad hem. Presentator Davy Parmentier blijft er kalm onder: ‘Het zal nooit af, perfect of vlekkeloos zijn’, luidde zijn reactie in diezelfde krant.
 

Andy Peelman maakte val tijdens mountainbikerace

Andy Peelman zal zich zijn deelname aan de Roc du Maroc nog lang heugen: hij kwam tijdens de mountainbikerace lelijk ten val in de woestijn. ‘Een stom ongeluk. Ik verloor mijn evenwicht en ben tegen de vlakte gegaan. Ik voelde direct dat er iets niet in orde was. Twee gekneusde ribben. Ik heb de race volledig uitgereden, maar moet het nu wel bekopen. Ik voel me echt niet okee. Niezen, diep inademen: allemaal heel pijnlijk’, sprak hij in een interview met Dag Allemaal.

Ed Sheeran is de rijkste Britse beroemdheid jonger dan 30

Ed Sheeran is officieel de rijkste Britse beroemdheid jonger dan 30 jaar. De zanger, die 28 lentes telt, heeft zijn fortuin tegenover vorig jaar bijna verdubbeld naar ongeveer 196 miljoen euro. Volgens de nieuwe lijst van het Britse entertainmentmagazine Heat Magazine is het leeuwendeel van Sheerans fortuin afkomstig van zijn Divide-tournee. Tussen maart 2018 en augustus 2019 gaf de singer-songwriter maar liefst 258 concerten voor een totaal van 7 miljoen fans. Die reeks optredens bracht naar schatting 693 miljoen euro op. Daarnaast hebben royalty's voor zijn songteksten hem ook een aardige duit opgebracht. Sheerans platen gingen wereldwijd al meer dan 150 miljoen keer over de toonbank. Na Sheeran volgt Daniel Radcliffe op de lijst met 104 miljoen euro. De acteur heeft het grootste deel van zijn vergaarde fortuin te danken aan zijn hoofdrol in de Harry Potter-films. Op plaats drie prijkt Harry Styles, met zijn 25 lentes de benjamin in de top-10 van rijkste Britse celebs onder 30.  De eerste vrouw, op plaats 4, is Emma Watson. De actrice heeft 66 miljoen euro op haar bankrekening staan.

Game Of Thrones-prequel op komst

De Amerikaanse betaaltelevisiezender HBO heeft een nieuwe reeks in het universum van Game of Thrones besteld, getiteld House of the Dragon. Dat heeft WarnerMedia, waartoe de zender behoort, aangekondigd tijdens de presentatie van het nieuwe streamingplatform HBO Max. George R.R. Martin, auteur van de boeken waarover de Game of Thrones-serie gaat, werkt mee aan de nieuwe reeks, samen met scenarist Ryan Condal. House of the Dragon speelt zich 300 jaar eerder af en vertelt het verhaal van één van de families uit de fantasyreeks. Er is nog geen releasedatum bekend.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top