Op recordjacht? Nog maar twee 1B-teams konden dit seizoen scoren tegen Virton

Sport | Excelsior Virton neemt een hoge vlucht bij haar debuut in de Proximus League. De Luxemburgers staan na tien speeldagen afgetekend eerste en dat lijken ze vooral te danken te hebben aan de ijzersterke defensie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton kreeg dit seizoen nog maar vier goals binnen. Bovendien konden slechts twee teams de Virtonese defensie al verschalken. OH Leuven won met 1-0 op de openingsspeeldag en Union pakte zes op zes in de twee ontmoetingen met de promovendus (0-1 en 2-1 winst).

Lommel en Westerlo beten al twee keer de tanden stuk op de Gaumeploeg terwijl Beerschot en Lokeren bij een eerste confrontatie niet konden scoren. KSV Roeselare wacht na de 5-0 forfaitnederlaag in de heenronde nog op een eerste kans om de groenwitte defensie te testen.

Toch is de defensie van Topmöller niet onfeilbaar. Zo slaagde amateurclub Dessel Sport er in de Croky Cup in om zowaar drie keer te scoren tegen Prempeh en co.

Recordjacht

Twee seizoenen geleden hield Beerschot (ook als promovendus) 13x de nul in de hele reguliere competitie. Daarmee hebben de Mannekes nog steeds een record op zak. KV Mechelen (12x) kwam vorig seizoen wel in de buurt, maar haalde het uiteindelijk niet. Maar als Virton aan dit tempo verder blijft doen, dan zouden Moris en Dupire dat record wel eens kunnen verbreken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top