Tops en flops van week 6 in de NFL

Sport | De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De speler van de week – Lamar Jackson (Baltimore Ravens)

Met 236 passing yards en 152 running yards speelde Lamar Jackson de verdediging van de Bengals in de vernieling. Hij is de eerste quarterback in het Super Bowl tijdperk die in dezelfde wedstrijd meer dan 200 passing yards en 150 running yards laat optekenen. Het toont duidelijk de impact die de speler heeft op zijn team.

De ploeg van de week – San Francisco 49ers

Waar zullen de 49ers stoppen? Met zijn ondoordringbare verdediging haalt het team uit San Francisco een perfect seizoensbegin (5-0). Een week nadat ze de Browns op drie punten hielden hebben deze week de Rams hun hoorns stukgebeukt op de verdediging die perfect geleid werd door de defensieve coördinator Robert Saleh (foto). Los Angeles slaagde er niet in om te scoren in hun third en fourth down. Wees daar dus maar van overtuigd: deze 49ers  kunnen er wat van!

De slechte leerling van de week – Jameis Winston (Tampa Bay Buccaneers)

Jameis Winston zal geen leuke herinneringen overhouden aan Londen. Tegen de Panthers was hij het slachtoffer van 5 intercepties, waaronder een bij de allereerste actie van de wedstrijd. Hij gooide heel wat (53 ballen) en zorgde voor 400 yards (vooral op het einde van de match), maar als een quarterback zoveel fouten maakt, wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Toen een journalist hem op de persconferentie vroeg of dit de slechtste wedstrijd van zijn carrière was, antwoordde hij: "Nee, hoor, ik heb nog veel slechtere wedstrijden gespeeld." Maar daar voegde hij snel aan toe: "Gelukkig heb ik veel meer goede wedstrijden gespeeld." Maar toch niet veel, Jameis, niet veel…

De flopploeg van de week – Kansas City Chiefs

Wat gebeurt er toch in Kansas City? Tegen de Lions ging het in week 4 maar net goed, maar de twee volgende wedstrijden van de Chiefs gingen verloren. Afgelopen weekend waren de Texans sterker dan de ploeg van Andy Reid (foto). Donderdag zal tegen de Broncos gewonnen moeten worden, want anders komen de play-offs in gevaar. De wedstrijd is te volgen op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De beweging van de week – De 62 yards field goal van Brett Maher (Dallas Cowboys)

De field goal door Brett Maher, de kicker van de Cowboys, over een afstand van 62 yards is iets wat je maar zelden te zien krijgt. Een ovale bal tussen twee palen, 5,60 meter van elkaar, mikken vanaf een afstand van bijna 57 meter is een echt huzarenstuk. Het absolute record is sinds 2013 in handen van Matt Prater (Denver Broncos) met 64 yards.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top