De week in showbizzland

Films | Leen Dendievel verlaat Thuis, er ontstond commotie over een reclamecampagne met Tom Waes, Evi Hanssen promoot haar nieuwe tv-programma met weinig om het lijf en Martine Tanghe leent haar stem aan een tekenfilmfiguurtje. In BV-land en Hollywood is het zelden windstil. Lees hier meer!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alweer tristesse bij de Thuis-aanhang: de laatste tijd verlieten al heel wat personages de reeks - Mayra en Luc bijvoorbeeld - en nu is het binnenkort ook over en uit voor Kaat, de dochter van Simonne en Frank, die vroeger door het leven ging als man en Franky heette. Leen Dendievel, die het personage enkele jaren gestalte gaf, laat weten dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen: ‘Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in Thuis en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. Alleen is het nu tijd om andere personages vorm te geven. Ik kijk dan ook uit naar toekomstige uitdagingen en neem de ruimte om andere kansen te zien. Als actrice ga ik op zoek naar personages die erin hakken. Kaat was er alvast één van. Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en zal dat uiteraard missen. Dankjewel, Franky, dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken’, luidden de woorden van de actrice uit Kooigem in een persbericht van Eén.

Ophef over kledingcampagne met Tom Waes

Er is ophef ontstaan over een campagne van kledingketen ZEB met Tom Waes in de hoofdrol. Bij Infrabel is men er niet over te spreken dat het populaire tv-gezicht op enkele beelden over een spoor loopt, of zijn voeten achteloos over de perronrand laat bengelen. ‘We zetten heel veel in op sensibilisering. Het is dan spijtig en teleurstellend dat we aan het einde van zo’n campagne geconfronteerd worden met die beelden van Tom Waes die over de sporen loopt. Dat is een slecht voorbeeld. We hebben daarom contact opgenomen met de partijen. We wachten nu op een reactie van de betrokkenen’, aldus Frédéric Petit, woordvoerder van de spoornetbeheerder.

Zeven van acht klachten tegen ex-echtgenoot Barbara Sarafian verworpen

Het huwelijk van Barbara Sarafian en Yves De Moor is niet te best geeïndigd: de actrice diende na de verbreking van haar echtverbintenis niet minder dan acht klachten in tegen haar ex-echtgenoot: slagen en verwondingen, diefstal, belaging, laster en eerroof, mondelinge bedreigingen, beschadiging van roerende eigendommen en hacking. De Gentse raadkamer heeft zeven van die klachten verworpen omdat ze niet voldoende gefundeerd zijn. De Moor moet zich wel voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor sabotage van computergegevens en externe hacking: hij zou onder meer geweigerd hebben om Sarafian haar sociale media-accountgegevens over te maken na de breuk. Volgens de actrice vernielde hij ook een schilderij, stal hij spullen van haar, bedreigde hij haar met een aanslag en verwondde hij haar. ‘De partijen hebben blijkbaar meer tijd en energie gestoken in hun echtscheiding dan in hun huwelijk’, stond te lezen in de gerechtelijke documenten.

Elke Clijsters en Jelle Van Damme weer uit elkaar

Elke Clijsters en Jelle Van Damme zijn opnieuw uit elkaar. Drie jaar geleden liep hun relatie al eens spaak, waarna Clijsters een klacht tegen de voetballer indiende wegens stalking. ‘Helaas is het niet gelukt om hun relatie nieuw leven in te blazen en gaan ze ieder hun eigen weg. Ze blijven uiteraard gezamenlijk voor hun kinderen zorgen’, zo stond te lezen in de officiële mededeling.


Maaike Cafmeyer op haar 45ste oud bevonden om een personage van 45 te vertolken

In het programma Bij Vlaeminck op StuBru heeft Maaike Cafmeyer verteld dat het voor vrouwen die de 45 naderen in de acteerwereld nog steeds niet al te makkelijk is om nog rollen te scoren. Ze legde uit dat haar kort geleden een rol geweigerd werd omdat ze te oud was - 45 - terwijl het personage dat ze moest vertolken ook 45 was. Ze benadrukt dat zij niet al te veel moeite heeft om rollen te vinden, maar dat het bij veel andere vrouwen moeilijker ligt. Ze gaf ook nog een tweede voorbeeld: ‘Ik heb in de serie ‘Basta’ gespeeld. Ik was toen 29, maar ik moest een vrouw van 39 spelen. Dat moest, want ik had een dochter van 15, en die dochter van 15 werd gespeeld door een actrice die 25 jaar was. Ik denk dat dat wel echt sneller bij vrouwen gebeurt dan bij mannen’, sprak ze.

Evi Hanssen maakt in evakostuum reclame voor nieuw programma

Evi Hanssen presenteert binnenkort een nieuw programma, dat Help, mijn borsten staan online zal gaan heten. Het behandelt de gevaren van sociale media en fenomenen als sexting en catfishing. Om het programma te promoten poseerde ze naakt op Instagram. Op de foto werden op strategische plaatsen balkjes aangebracht. 'Help, mijn borsten staan online' zal vanaf eind januari worden uitgezonden op VIER.


Gordon vond 'Joker' te gewelddadig en verliet de filmzaal

Veel filmcritici zijn lovend voor The Joker met Joaquin Phoenix, maar er zijn ook mensen die de film minder kunnen smaken: Gordon is er bijvoorbeeld als een haas vandoor gegaan tijdens de voorstelling. De Nederlandse zanger-presentator vond het allemaal veel te gewelddadig: ‘Voor het eerst in jaren weggelopen tijdens een film. Het staat buiten het magnifieke acteerwerk van Joaquin Phoenix, maar ik werd zo ongemakkelijk van zo veel geweld. Ik begrijp dat men bang is dat dit aanzet tot geweld. Vreselijk vond ik het! Ik ga wel naar Frozen 2!’, schreef hij onder meer op Instagram.

In de Verenigde Staten, waar ook niet iedereen te spreken was over de film, reageerde Tim Sutton op de controverse. Sutton is de regisseur van Dark Night, een film over een schietpartij in Aurora tijdens een vertoning van The Dark Knight Rises. Hij begrijpt de kritiek dat men The Joker te menselijk voorstelt, niet: ‘Wat is daar mis mee? Mensen zouden moeten zien hoe het er in de echte wereld aan toegaat of ze dat nu willen of niet en misschien is er een blockbuster nodig om hen daarvan te overtuigen. Waarom kan de film niet enerzijds entertainend zijn en anderzijds over geestelijk zieken, verschoppelingen en arme medemensen gaan? Dat wou ik doen met Dark Night en ik ben blij dat Joker hetzelfde doet’, schreef hij in een essay voor Indiewire, een site waarop onder andere filmrecensies te vinden zijn.

2 jaar cel en 8 000 euro boete gevorderd tegen Imanuelle Grives

Het openbaar ministerie heeft donderdag twee jaar cel en een boete van 8 000 euro gevorderd tegen actrice Imanuelle Grives, die op Tomorrowland werd betrapt met een grote hoeveelheid drugs. Twee vriendinnen van haar riskeren achttien maanden cel en een even hoge boete. De beschuldigde werd op Tomorrowland betrapt met aanzienlijke hoeveelheden cannabis, XTC, MDMA, cocaïne en ketamine. Op een tijdelijk verblijfsadres in Rumst vond de politie nog veel meer drugs. Toen de jongedame werd gearresteerd, beweerde dat ze de verdovende middelen bij zich had om zich te kunnen inleven in een rol, maar daar hechtte het parket weinig geloof aan.
 

 

Martine Tanghe leent stem aan tekenfilmfiguur

Wie binnenkort de nieuwe animatiefilm Solan & Ludwig: Reis Naar De Maan gaat bekijken, zal de stem van het nieuwsanker ongetwijfeld herkennen: het is namelijk niemand minder dan Martine Tanghe die de stem voor haar rekening neemt. Ze brengt in de film verslag uit van de maanlanding. Freek Braeckman van het VTM-nieuws leent zijn stem dan weer aan een journalist. Hun gevatte commentaren moeten voor een komische noot zorgen. Martine Tanghe is niet aan haar proefstuk toe, want ze scoorde al eens een rol als burgemeester in de Nederlandstalige versie van de animatiefilm The Grinch. 'Solan & Ludwig: Reis Naar De Maan' loopt vanaf 18 december in de bioscopen.

Cathérine Moerkerke opnieuw aan de slag als nieuwspresentatrice

Cathérine Moerkerke keert terug als presentatrice van het VTM-nieuws. Ze vervangt Elke Pattyn, die de commerciële zender midden september verliet. Cathérine focuste zich de afgelopen jaren op reportagewerk voor onder meer Telefacts, en ze maakte voor VTM ook de reeksen Cathérine en Moerkerke en de mannen. 'Cathérine heeft de voorbije jaren een erg mooi journalistiek parcours gereden, maar we willen haar nu weer inzetten als nieuwsanker. Freek Braeckman is druk in de weer met repetities voor Beat VTM en Birgit Van Mol heeft de handen vol met Rode Neuzen Dag. Dat zorgt voor extra druk op de schema's van onze nieuwsankers. Cathérine is dus meer dan welkom in ons ankerteam’, zo citeert de VTM-nieuwswebsite hoofdredacteur Klaus Van Isacker.




Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top