Van boek tot film: niet altijd even geslaagd

Met The Goldfinch heeft John Crowley Donna Tartt's wereldwijd geprezen bestsellerroman verfilmd.
Van boek tot film: niet altijd even geslaagd © Warner Bros.

Theodore 'Theo' Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag op het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een opwindend avontuur vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.

The Goldfinch, een klepper van 784 pagina’s, won in 2014 de Pullitzerprijs voor beste fictie. De verfilming van BAFTA Award-winnaar John Crowley met Ansel Elgort en Nicole Kidman in de hoofdrollen, wordt echter minder goed onthaald. Volgens filmcritici is het niet meer dan een visueel aantrekkelijke samenvatting, die onmogelijk de complexiteit en details van de roman kan vatten.

Een boek vertalen naar een film is dan ook geen gemakkelijke opdracht. Wij zetten enkele goede en minder goede voorbeelden op een rij.

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey © Isopix

Het softerotische Vijftig Tinten Grijs van E.L. James werd na publicatie in 2011 een echte hype en een internationale bestseller. Ondanks de kritiek van recensenten over de schrijfstijl bereikte het boek over de bdsm-relatie tussen zakenman Christian Grey en de net afgestudeerde Anastasia Steel een groot publiek, dat ook massaal aan het experimenteren ging met een zweepje en handboeien in de slaapkamer.

In 2015 volgde de verfilming door Sam Taylor-Johnson met Jamie Dornan en Dakota Johnson in de hoofdrollen. Die sloeg meteen aan bij het grote publiek met een opbrengst van meer dan 570 miljoen dollar. De critici waren nochtans niet mals: de film 'won' maar liefst zes Razzies op zeven nominaties, onder andere voor slechtste film, slechtste acteur en slechtste actrice. Zelfs de bedscènes, goed voor twintig procent van de film, konden veel mensen niet overtuigen. Toch werd later ook nog de rest van de trilogie verfilmd.

The Great Gatsby

The Great Gatsby © Isopix

De roman van F. Scott Fitzgerald over Nick Carraway, die tijdens de roaring twenties in New York verzeild geraakt in het leven van de extravagante miljonair Jay Gatsby en zijn nicht Daisy Buchanan, werd al verschillende keren verfilmd. In 2013 waagde Baz Luhrmann (Moulin Rouge!) zich eraan met Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Carey Mulligan in de hoofdrollen. Ondanks de schitterende acteerprestaties en opvallende soundtrack met songs van Lana Del Rey en Jay Z, kon de film de critici niet overtuigen. De film lijkt volgens hen iets te veel op een langgerekte videoclip om als kijker echt te kunnen meeleven met de personages, wat het boek weinig eer aandoet. De film was wel goed voor twee Oscars in productiecategorieën.

Gone Girl

Gone Girl © Isopix

Gone Girl is een psychologische thriller van Gillian Flynn, die een bestseller werd in 2012. Het boek over de plotse verdwijning van een vrouw belandde onder de aandacht van Reese Witherspoon, die besliste om het te verfilmen. Regisseur werd David Fincher, bekend van Seven en The Social Network. Die maakte er een meesterwerk van met Ben Affleck en Rosamund Pike in de hoofdrollen. Nochtans wijkt de film voor een groot stuk af van het boek door een andere invalshoek en bepaalde personages een veel kleinere rol te geven, zoals de ouders van het koppel. Het gebrek aan psychologisch inzicht in de personages in de film wordt echter stevig goed gemaakt door een mix van spanning en satire. De film was goed voor vier nominaties op de Golden Globes, waaronder één voor Fincher als beste regisseur.

Eat Pray Love

Eat Pray Love © Isopix

Eat Pray Love van Elizabeth Gilbert is een bestseller uit 2006 over een vrouw die zich na haar scheiding afvraagt wat ze nu wil in het leven en op wereldreis vertrekt. Een spirituele reis die heel wat lezers wist te ontroeren en inspireren, iets wat in de film maar half lukt. Volgens critici is de verfilming van Ryan Murphy uit 2010 met Julia Roberts in de hoofdrol te oppervlakkig. De portrettering van Italië, India en Bali werd dan weer bekritiseerd als te bol staand van clichés. Met een opbrengst van meer dan 200 miljoen dollar was de film wel nog succesvol bij het grote publiek.

The Da Vinci Code

The Da Vinci Code © Isopix

Met 60,5 miljoen verkochte exemplaren is The Da Vinci Code van Dan Brown een van de grootste bestsellers van de afgelopen twintig jaar. Een verfilming kon dan ook niet uitblijven: in 2006 regisseerde Ron Howard de samenzweringsthriller met Tom Hanks als professor Robert Langdon. Die ontdekt dat de Kerk eeuwenlang het grootste geheim uit de geschiedenis heeft verborgen gehouden.

The Da Vinci Code werd een groot succes bij het publiek met een opbrengst van meer dan 750 miljoen dollar, maar de critici toonden zich een pak minder enthousiast. De aanwijzingen en raadsels volgen zich in de film in zo een razend tempo op dat het te moeilijk om te volgen is. Wie het boek niet gelezen heeft, blijft dan ook met veel vragen achter na het zien van de film.

The Lord of the Rings

The Lord of the Rings © Isopix

Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien uit 1954 werd steevast weggezet als onverfilmbaar (dat vond zelfs Stanley Kubrick), tot Peter Jackson in 2001 het tegendeel bewees. Jackson slaagde erin Midden-Aarde en zijn vele opmerkelijke bewoners tot leven te brengen, met dank aan de meest geavanceerde speciale effecten. In de allereerste film The Fellowship of the Ring maken we kennis met de hobbit Frodo Balings (Elijah Wood), die een magische ring moet vernietigen om te voorkomen dat de duistere Sauron hem terugvindt.

De film werd een wereldwijd succes, goed voor een opbrengst van 871 miljoen dollar. Ook de recensies waren uitermate positief. The Fellowship of the Ring was goed voor dertien Oscarnominaties, waarvan het er vier binnenhaalde. Met twee Oscars voor The Two Towers en elf voor The Return of the King werd ook de rest van de trilogie bedolven onder de prijzen.

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption © Isopix

Horrorschrijver Stephen King is zonder twijfel een van de meest verfilmde auteurs ter wereld, denk maar aan It, The Green Mile, Carrie en The Shining. Niet al die verfilmingen kunnen King bekoren, maar wat Frank Darabont in 1994 deed met The Shawshank Redemption is zonder twijfel een van de hoogtepunten. De film vertelt het verhaal van bankier Andy Dufresne (Tim Robbins), die terecht komt in de beruchte, streng bewaakte gevangenis Shawshank.

De film was goed voor zeven Oscarnominaties, onder andere voor beste film, acteur (Morgan Freeman) en scenario, maar kon er daar geen enkele van verzilveren. Het resultaat aan de box office was een teleurstelling, maar later vond de film toch zijn weg naar het publiek.

The Bonfire of the Vanities

The Bonfire of the Vanities © Isopix

The Bonfire of the Vanities uit 1987 is het debuut van Tom Wolfe, een satire op de sociale en raciale spanningen in het New York van de jaren tachtig. Het boek werd een bestseller en kreeg drie jaar later al een verfilming door de op dat moment al gerenommeerde regisseur Brian De Palma, bekend van Scarface en The Untouchables. Toch werd de film een gigantische flop, zowel bij het publiek als bij de pers. Die bekritiseerden onder meer de casting, met de brave Tom Hanks als de koele yup Sherman McCoy en de oer-Amerikaanse Bruce Willis als een dronken Britse roddeljournalist. De Palma leek bovendien weinig begrepen te hebben van de vele nuances en dubbele bodems in de roman. De film, die voor altijd een smet op de carrière van de regisseur zal blijven, was dan ook 'goed' voor vijf nominaties op de Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regisseur en slechtste actrice (voor Melanie Griffith).

The Color Purple

The Color Purple © Isopix

Auteur Alice Walker won in 1983 de Pullitzerprijs voor beste fictie voor haar briefroman The Color Purple. Die vertelt het verhaal van Celia, die jarenlang seksueel misbruikt werd door haar stiefvader en vervolgens uitgehuwelijkt wordt aan de norse weduwnaar 'mister' Albert. Hij behandelt haar als slavin en scheidt haar van de enige persoon van wie ze zielsveel houdt, haar zus Nettie. Met de komst van de blueszangeres Shug Avery, op wie 'mister' een oogje heeft, wordt Celie's leven ingrijpend veranderd.

In 1985 waagde Steven Spielberg, op dat moment al de koning van de box office dankzij films als Jaws, Raiders of the Last Ark en E.T., zich aan een verfilming. En hoewel die de complexiteit van de relaties tussen de verschillende vrouwen in het verhaal niet helemaal kon vatten, mocht het resultaat er zijn. De film over racisme en emancipatie werd goed onthaald door het publiek én de filmcritici. Goed voor maar liefst elf Oscarnominaties voor onder ander beste film en beste actrice (Whoopi Goldberg). Daarvan kon het er evenwel geen enkele verzilveren.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Wat je moet weten over Rihanna

Wat je moet weten over Rihanna

Op haar nieuwe, negende album is het vier jaar na de laatste worp Anti nog altijd wachten. Maar Rihanna zat de laatste jaren niet stil: ze acteerde en lanceerde een eigen beauty- en lingerielijn. Op 2

De tien favoriete platen van Sioen

De tien favoriete platen van Sioen

Frederik Sioen is een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Als hij niet op tour is met zijn bevriende Zuid-Afrikaanse vrienden voor 'Calling Up Soweto' (de hommage aan 'Graceland' van Paul S

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

In de jaren ’80 introduceerde Gust De Coster de term Belpop: die sloeg op muziek van Belgische pop- en rockgroepen, voornamelijk uit dat decennium. De eighties waren een vruchtbare bodem voor het genr

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino kennen we allemaal: 'Pulp Fiction', 'Inglorious Bastards', 'One upon a time in Hollywood', 'From Dusk till Dawn', ... De man rijgt de fantastisch coole films gewoon aaneen. En hij do

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.De dert

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Valt Nick Cave te herleiden tot tien platen? In het geheel niet. 's Mans oeuvre is zodanig omvangrijk dat hij zelf een team van archivarissen nodig heeft om alles te catalogiseren. Met deze selectie v

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Ook in januari moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Lexii Alijai bijvoorbeeld. De naam zegt je misschien niet veel, maar de Amerikaanse rapster was goed bezig om de muziekw

De rode loper van de Grammy Awards

De rode loper van de Grammy Awards

Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een select

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt all

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waa

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten di

Sport in de kijker

Bekijk alles
De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint op 29 februari het Vlaamse voorjaarsseizoen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn wijd en zijd bekend. Ze worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en behoren

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De groepsfase ligt al twee maanden achter ons, dus is het nu tijd voor de achtste finales in de UEFA Champions League. Zestien ploegen uit vijf landen maken hun opwachting in de race naar de beker met

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwam

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

Wie is vertrokken, wie is erbij gekomen? We geven u per club een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers. Zo kunt u zelf oordelen wie zich heeft versterkt en wie verzwakt is…

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

Het wereldkampioenschap veldrijden staat voor de deur. In het Zwitserse Dübendorf strijden de beste veldrijders van de wereld voor de befaamde regenboogtrui. Grote vraag bij de mannen is: wie klopt Ma

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Donc

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde wer

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zij

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belof

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

De film ‘Torpedo’ speelt zich af in het jaar 1943. Een groep Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht en moet een lading uranium in een gekaapte duikboot van Congo naar Amerika brengen. Het proble

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Met Little Women heeft Greta Gerwig het beroemde, gelijknamige boek van Louisa May Alcott (1868) nieuw leven in geblazen.

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Geen relatietest zonder verleiding. Deze vurige verleidsters plannen het de mannen wel heel moeilijk te maken op het eiland der verleiding...

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Op 28/02 worden de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, uitgereikt. Vanaf die dag kan je op Proximus Pickx naar de beste genomineerde films van het festival kijken. Ga in de Op aanvraag-catalo

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Wie zorgt voor de ultieme verleiding in een nieuw seizoen van de ultieme relatietest? Vanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Maak kennis met de acht verleiders die

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Een documentaire is vaak pakkender dan een ‘gewone’ film, omdat het verhaal echt gebeurd is. Een documentaire kan ook een hele nieuwe hoek belichten van een gekend verhaal. Scherp je kennis aan over e

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo den

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

Nog tot 19 februari bekijk je de beste romantische komedies en feelgoodfilms op Proximus Pickx in de valentijnselectie. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en kies voor ‘Valentijn voor iederee

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Glamour op de rode loper van de Oscars

Glamour op de rode loper van de Oscars

Op de 92ste editie van de Academy Awards schreef Parasite geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor beste film in de wacht te slepen. De belangrijkste acteerprijzen gingen zoal

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Proximus ePro League : speeldag 12

Proximus ePro League : speeldag 12

De laatste rechte lijn is ingezet. Sommige spelers hebben de droom al een tijdje opgeborgen, maar voor de rest wordt het bibberen tot het bittere eind. De druk neemt per speeldag toe en met nog vier w

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, gaat een partnerschap aan met x-kom AGO, een van Polens grootste e-sport-teams. Als onderdeel van de samenwerking zullen de spelers van x-kom AGO w

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

We zetten onze tocht richting de verschillende spelers in de Proximus ePro League verder. Vandaag trekken we naar Moeskroen om er Valentin “RMPVal” Yzerbyt te ontmoeten. Valentin vertrouwde ons to

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen wordt steeds populairder. Ruim 4.900 simracers namen deel aan de kwalificaties voor de Porsche Esports Supercup 2020. Onder de deelnemers enkele bekende namen uit de 'echte' racerij, zo

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

Het is nog maar twee weken geleden dat de RIV4L College League opnieuw werd hervat en toch staan sommige scholen al aan de top van het klassement. Dit is het geval voor EPHEC in elke categorie. De

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame is van start gegaan met een nieuw format voor het jaar 2020. De eerste manche vond afgelopen weekend plaats. De Belgen van Tenerife Titans eindigden als derde op

Proximus ePro League : speeldag 11

Proximus ePro League : speeldag 11

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en wie nu pijnlijk puntenverlies lijdt, kan zijn dromen stilaan beginnen opbergen. Veel wedstrijden om het nog recht te trekken zijn er niet meer, dus

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Hij heeft ons tot de laatste manche laten genieten, maar de droom van de Six Invitational kwam afgelopen zaterdag abrupt ten einde voor de Belg Morgan “rxwd” Pacy. Ondanks de vroege uitschakeling v

Proximus ePro League : speeldag 10

Proximus ePro League : speeldag 10

We kregen enkele serieuze verrassingen voorgeschoteld op speeldag 10. Zo liet leider STVV punten liggen tegen Eupen en kregen zowel Club Brugge als AA Gent een ferme tik te verwerken. De toppers op sp

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

De populairste Franse organisatie heeft zojuist het vertrek van een speler aangekondigd, en niet de minste, namelijk de Belg Evan “DRG” Depauw.Vitality ondergaat heel wat verschuivingen. Het team kond

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Op de vierde speeldag van de Belgian League heeft KVM Esports eindelijk zijn eerste overwinning beet. Sector One gaat door op zijn elan en blijft leider in het klassement. In de eerste wedstrijd va

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.