Lang verwachte WOII-serie ‘World on Fire’ vanaf eind oktober te zien op BBC First

Series | BBC First zendt deze herfst World on Fire uit, een emotioneel aangrijpend en spannende WOII-serie dat het verweven lot van gewone mensen volgt in vijf landen terwijl ze omgaan met de gevolgen van de oorlog op hun alledaagse leven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

World on Fire speelt zich af tijdens het grimmige eerste jaar van de oorlog en volgt een aantal personages die met elkaar verweven verhalen vertellen.

Deze serie volgt een jonge Engelse vertaler (Jonah Hauer-King) in Warschau die zijn Poolse minnares Kasia uit het land probeert te smokkelen terwijl zijn vriendin Lois (Julia Brown) thuis op zijn terugkeer zit te wachten. Daarnaast is er ook nog Nancy (Helen Hunt), een vrouwelijke VS-correspondente die geen rust kan vinden. World on Fire brengt verhalen van loyaliteit en brutaliteit, moed en angst, liefde en verlies, wensen en dromen gesmeed in uitzonderlijke tijden. Wat doet iemand om WOII te overleven? En kunnen bondgenoten en vijanden naar elkaar toe groeien? Kom het te weten op BBC First!

Dit oorlogsdrama heeft een fantastiche internationale cast. Zo wordt Academy Award-winnende actrice Helen Hunt (As Good As It Gets, Twister, Mad About You) vergezeld door Jonah Hauer-King (Howard’s End, Little Women), Sean Bean (Game of Thrones, The Frankenstein Chronicles), Lesley Manville (Phantom Thread, Harlots, MUM) en veel anderen.



World on Fire is vanaf zondag 27 oktober telkens om 21u00 te zien op BBC First.

BBC First HD is beschikbaar op kanaal 26 in Vlaanderen en kanaal 276 in Brussel in de tv-bundel Entertainment Channels en Family op TV van Proximus.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top