Tops en flops van week 5 in de NFL

Sport | Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speler van de week – Christina McCaffrey (Carolina Panthers)

Sinds het begin van het seizoen zet Christian McCaffrey de ene knalprestatie na de andere neer: hij draagt het gewicht van de Panthers op zijn schouders. Niet alleen is hij heel efficiënt (176 running yards, 61 receiving yards, en 3 touchdowns deze week tegen de Jaguars). Bovendien is hij heel spectaculair. In 5 wedstrijden zorgde hij voor 866 yards voor zijn ploeg. Als hij dit ritme volhoudt, is de running back van Panthers een ernstige kandidaat als MVP.

De ploeg van de week – Seattle Seahawks

Vorige donderdag versloegen de Seahawks de Rams in een hoogstaand duel in hun divisie. Russell Wilson staat pal als quarterback en zijn receivers doen het prima (zoals bij de touchdown van Tyler Lockett), Chris Carson pakt yards over de grond (118 tegen de Rams) en ook de verdediging is beslissend. Seattle is een lust voor het oog.

De slechte leerling van de week – Cairo Santos (Tennessee Titans)

Cairo Santos, de Braziliaanse kicker van de Titans, beleefde zondag een ware nachtmerrie. Hij miste vier field goals tegen de Bills. Hij liep dus 12 punten mis en als de wedstrijd dan uitdraait op een nederlaag van 14-7, dan betekent dat wellicht een slapeloze nacht. Na deze slechte prestatie werd hij de laan uitgestuurd bij de Titans.

Het flopteam van de week – Atlanta Falcons

53 punten tegen de Texans: de Falcons hebben hun dieptepunt bereikt. De ploeg kon nog maar één keer winnen en verloor vier keer. De ambities om de play-offs te halen kunnen wellicht al worden opgeborgen. Het wordt nog de vraag of coach Dan Quinn het einde van het seizoen zal halen.

De actie van de week - de touchdown van Steven Sims voor de Redskins

Voorbij de verdediging van de Patriots geraken, het is niet iedereen gegeven. De non-draft rookie Steven Sims tekende nochtans voor een touchdown over 65 yards die voor de Redskins de score opende. Het was het laatste wapenfeit voor Washington in deze wedstrijd, uitslag: 7-33. Coach Jay Gruden (foto) overleefde de balans van 0-5 van zijn team niet en werd na de wedstrijd ontslagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top